Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka vytasí v októbri ťažké kalibre. Prichádzajú Hrobári a kriminálka Za sklom

Druhý mesiac novej televíznej sezóny bude znamenať pre divákov príchod ďalších nových seriálov, ktoré doplnia značnú ponuku oboch komerčných staníc. Jojka predstaví dlhoočakávanú tretiu sériu Za sklom, tú doplní nevšedná komediálna novinka - Hrobári.

30.09.2019 07:00
ján koleník, za sklom, za sklom 3, Foto:
Ján Koleník v tretej sérii kriminálky Za sklom.
debata (3)

Za sklom

Za sklom sa s rozšírenou treťou sezónou predstaví už v utorok, 1. októbra. Predchádzajúce dve série mali po osem epizód, tretie pokračovanie sa dočká až desiatich častí. Tentokrát Jojka nebude riskovať čachre s vysielacím časom, ako pri druhej sérii. Vtedy vznikol škandál, keď televízia stiahla seriál z vysielania po prvej epizóde.

Množili sa dohady o možných vonkajších tlakoch na zastavenie vysielania, keďže dej sa nápadne podobá slovenským reáliam. Jojka deklarovala snahu nájsť seriálu lepší vysielací čas. Nakoniec druhej sérii našla vhodný slot a sledovanosť dokonca z epizódy na epizódu rástla. S treťou sériou sa musí poponáhľať, keďže pointa príbehu je prudko aktuálna a medzičasom by sa mohli zmeniť skutočnosti. Jedným z motívov bude vražda novinára a jeho snúbenice.

Hrobári

Netradične, v sobotu 5. októbra, po Talente sa objaví novinka Hrobári. Za seriál je zodpovedný ospevovaný scenárista Petr Kolečko, ktorí pre Českú televíziu vytvoril kultový seriál Most!. Jojka znova ide skúšať na slovenského diváka niečo nové. Síce v ponuke televízii je komediálnych seriálov viac ako dosť, možno až priveľa, Hrobári predvedú poriadne čierny humor.

Striehnu na každého nebožtíka, aby mali z čoho žiť. Aj tak nejak by sa dalo zhrnúť krédo členov rodiny Pipasíkovcov, ktorí sú hlavnými hrdinami čiernej komédie Hrobári z prostredia pohrebnej služby. Tento rod sa hrobárčine venuje už po niekoľko generácií a vždy sa dedí z rodičov na deti. Pipasíkovci dokážu pozostalým splniť takmer každé želanie a sú výnimočne schopní a podnikaví. Až na isté nepredvídateľné komplikácie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch #seriál Hrobári