Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Splnený sen fanúšikov? Pripravuje sa ďalšia Hra o tróny plná drakov

Pôvodný seriál sa s divákmi rozlúčil v máji tohto roka po ôsmich sezónách, to však neznamená, že zanikne celá značka. Práve naopak. Hra o tróny bude žiť ešte niekoľko rokov prostredníctvom spin-off seriálov.

22.09.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, drogon, rhaegal, Foto:
Nový seriál z prostredia Hry o tróny by mohol ukázať Západozem v čase, keď jej vládli draky.
debata (2)

HBO sa nikdy netajilo tým, že nemieni svoju najvýnosnejšiu značku zapadnúť prachom po poslednej časti pôvodného seriálu. Spolu s prípravami ôsmej série sa rozbehli práce aj na piatich potenciálnych seriálových odnožiach. Prvý z nich, s pracovným názvom Bloodmoon, nedávno ukončil ostro sledované nakrúcanie a poputuje na posúdenie televízií, ktorá následne rozhodne, či bude nakrúcanie pokračovať a prvý spin-off dostane šancu bojovať o priazeň divákov.

Len málokto očakáva nejaký nečakaný zvrat. HBO potrebuje rýchlo nadviazať na úspech Hry o tróny. Konkurencia nespí a intenzívne pripravuje seriály, ktoré sa môže stať fenoménom. Ak chce uviesť Bloodmoon v roku 2020, tak sa musí poriadne poponáhľať.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

Medzičasom sa ukončili práce na jednom z piatich potenciálnych spin-offoch. Tvorcovia sa rozhodli dať od neho ruky preč. Zostávajúce tri námety majú stále šancu zamiešať kartami. Alebo nie?

Piata epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Len málokto by čakal, že z Daenerys sa stane...

Len pár dňami svetom seriálov preletela správa, že HBO je veľmi blízkou k uzavretiu dohody o nakrútení ďalšieho pilotného dielu nového seriálu, ktorý nie je súčasťou zostávajúcej trojky. A potenciálny seriál okamžite vzbudil vlnu obrovského záujmu. Môže sa stať symbolom splneného sna veľkej skupiny fanúšikov, ktorí si zamilovali drakov z pôvodného seriálu.

Ak sa všetko podarí, tak čoskoro sa na obrazovky dostane seriál, ktorý ukáže len nedávno minulosť Západozeme, konkrétne sa diváci pozrú do obdobia len 200 rokov pred udalosti z hlavného seriálu. Pripravovaný spin-off Bloodmoon bude z iného súdka, ten sa zameria na udalosti spred niekoľko tisícročí a ukáže doteraz nepoznanú Západozem.

Tretia epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Nočný kráľ prišiel efektne, skrytý v snehovej...

Avšak dve storočia dávajú nádej, že sa tu objavia udalosti a dobre známe náznaky. Veď hlavné postavy hovoria za všetko. Dej by sa mal zamerať na rod Targaryenovcov a občiansku vojnu, ktorá vtedy zúrila. V tom čase bol tento rod mimoriadne silný a oblohe vládli draky. Ak by HBO dalo tomuto seriálu zelenú, musí si pripraviť poriadne tučný rozpočet, pretože vdýchnuť životom veľkému počtu drakov bude omnoho náročnejšie ako trom z pôvodného seriálu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch