Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálová Scullyová boduje! Nové roly sa hrnú, na Akty X už zabudla

Herečka Gillian Andersonová, známa českým a slovenským divákom ako agentka Scullyová v seriáli Akty X, si vo štvrtej sérii historického hitu The Crown o dobe panovania Alžbety II. zahrá britskú premiérku Margaret Thatcherovú. Na svojom webe to uviedla televízia Sky News.

14.09.2019 07:00
akty x, x-files, mulder, scullyová, david... Foto:
Gillian Anderson zavesila úlohu agentky FBI na klinec a oplatilo sa!
debata

„Som nadšená, že sa môžem pripojiť a že budem mať príležitosť stvárniť tak komplikovanú a kontroverznú ženu,“ uviedla Andersonová. „Thatcherová bola nepochybne impozantná osobnosť, ja chcem preskúmať, čo bolo pod povrchom, a trúfam si povedať, že som sa zamilovala do ikony, ktorá, či už milovaná, alebo opovrhovaná, definovala svoju dobu,“ dodala.

Výber herečky pre rolu niekdajšiu „železnej lady“ potvrdila na twitteri spoločnosť Netflix. Kráľovnú Alžbetu II. v tretej sérii seriálu Olivia Colmanová, ktorá tento rok vo februári získala Oscara za stvárnenie kráľovnej Anny Stuartovej vo filme favoritkou. Colmanová si v roku 2011 zahrala vo filme Železná lady po boku Meryl Streep.

Andersonová hviezdi aj v seriáli Sex Education, takisto z produkcie Netflixu, ktorý sa stal tento rok veľkým hitom. Nedávno padla posledná klapka druhej série, v ktorej stvárňuje neortodoxnú matku a autorku sexuálneho knižného bestselleru. Premiéra sa očakávať začiatkom budúceho roka.

Netflix predstaví tretiu sériu The Crown 17. novembra, takmer dva roky po druhej sérii. Seriál prešiel kompletnou výmenou hereckého obsadenia, aby tvorcovia autenticky zachovali starnutie postáv. The Crown by malo mať 6 sérií a má to byť jeden z najdrahších seriálov tejto streamovacej televízie. Aktuálne sa štvrtá séria už nakrúca. Tvorcov čoskoro čaká ďalšie hľadanie nových tvári pre piatu a šiestu sériu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Gillian Anderson #The Crown #oseriáloch #Sex Education