Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nové Beverly Hills je prepadák. Nielen kvalitatívny, ale aj divácky

Pri novom spracovaní Beverly Hills sa potvrdil fakt, že upútavky vyzerali oveľa lepšie ako samotný seriál. Kým prvá časť sa zviezla na prirodzenej zvedavosti pôvodného seriálu, potom prišlo rýchle vytriezvenie.

03.09.2019 07:00
beverly hills, beverly hills 90210, 90210, Foto:
Stará partička sa vrátila v novom šate a nezaujala masy.
debata

BH 90210, ako sa teraz volá Beverly Hills pútalo pozornosť už niekoľko mesiacov. Správa spred minuloročných Vianoc o návrate obľúbených postáv spôsobila ošiaľ. Milióny fanúšikov po celom svete boli nadšení, že na aktuálnej vlne návratu starých seriálov zvezie aj obľúbená partička, dnes už zrelých hercov, ktorí už len nostalgiou pripomínajú postavy, ktoré pred niekoľkými dekádami stvárnili.

Prvá epizóda zruinovala akúkoľvek pozitívnu atmosféru tých, ktorí na Beverly Hills vyrástli. Tieto postavy nepoznajú a hlavne nechcú ich spoznať, lebo poväčšinou sú to zostarnutí a nevyrovnaní zúfalci, ktorí musia platiť účty a preto potrebujú zresuscitovať značku, ktorá ich môže zahojiť. Celkovo ide o dehonestáciu spomienok miliónov divákov a nejednej generácie. Ak to hlavné producentky Tori Spelling (Donna) a Jennie Garth (Kelly) mysleli celé ako vtip, tak tento pokus im absolútne nevyšiel a pôsobí mimoriadne nedôveryhodne, priam trápne.

A diváci hercom a televízii FOX vystavili poriadne vysoký účet. Kým prvú epizódu si pozrelo bezmála 4 milióny divákov s ratingom 1.5 a BH 90210 sa razom stalo najsledovanejším seriálom tohto leta, ďalšie epizódy boli v znamení poriadneho vytriezvenia.

Druhá epizóda s názvom The Pitch „zaujala“ už len 2.52 milióna divákov, klesol aj rating na úroveň 1.0. Aj napriek tomu, seriál stále vyhráva stredajší súboj televízií. Na druhú stranu tento boj je veľmi ľahký, keďže nemá poriadnu konkurenciu. Televízia FOX vysunula špeciálny 6-dielny event, zámerne, na leto, mimo hlavnej sezóny. Teda do hluchého obdobia.

Tretiu epizódu si pozrelo 2.19 milióna fanúšikov, rating sa definitívne skĺzol pod magickú hranicu 1. Zastavil sa na 0.8. Štvrtá epizóda sa prepadla tesne pod hranicu dvoch miliónov. Seriál tak pokračuje kontinuálne v strácaní divákov. BH 90210 expresne prišlo o 50% divákov. Nie je sa ani čo čudovať, seriál ani zďaleka nenaplnil kvalitatívne očakávania a fanúšikovská základňa zostala sklamaná a nemá záujem sledovať „doku-seriál“, ktorý im bol ponúknutý.

Hlavné „tvorkyne“ však sebavedomo tvrdia a sú presvedčené, že tento formát bude pokračovať. Podľa ich slov majú námetov na niekoľko sezón. Televízia FOX o ďalšom osude seriálu nateraz mlčí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Beverly Hills 90210