Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je rozhodnuté! Posledná Hra o tróny sa prerábať nebude a bodka

Mesiace po konci Hry o tróny neutíchajú negatívne hlasy o kvalite poslednej šestice častí. Na televíziu, aj tvorcov sa valí neutíchajúca kritika. Teraz HBO spravil všetkým rečiam rázny koniec a poslalo všetkým neprajníkom jasný odkaz.

08.09.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, daenerys, emilia... Foto:
Hnev fanúšikov tak skoro neutíchne. Posledná séria sa opravovať nebude.
debata

Okamžite po odvysielaní šiestej epizódy s názvom The Iron Throne (Železný trón), ktorá dala bodku za dlhoročným vysielaním krvavej ságy, sa rozbehli nenávistné komentáre nielen na adresu tvorcov, ale aj samotnej televízie. HBO investovalo desiatky miliónov dolárov do celej produkcie a vytvorilo rekord do výške rozpočtu. Posledná séria vyzerala vizuálna prvotriedne, efekty boli špičkové, fanúšikom sa znepáčil priamočiary dej, ktorý podľa ich vkusu, veľmi nedôveryhodne ukončil a zmenil osudy jednotlivých postáv.

David Benioff a Dan Weiss, momentálne najkritizovanejší televízni tvorcovia, sa o svoju budúcnosť báť nemusia. O oboch sa rozpútal obrovský boj medzi televíziami. Súboj nakoniec vyhral Netflix, ktorému aktuálna situácia na online televíznom trhu môže najviac uškodiť a pripraviť ho o líderstvo. Televíznym tvorcom predložil ponuku, ktorá prekonala aj konkurenciou. David Benioff a Dan Weiss sú súčasťou Netflixu. Neuveriteľných 200 miliónov dolárov! HBO síce stratilo dve zvučné mená, ktoré za poslednú dekádu vystrelilo televíziu medzi tých najlepších.

Nový seriál o Hre o tróny pripravujú iný tím tvorcov, takže silná značka má prežitie isté. Rovnako ako nemennosť celej ôsmej série. Krátko po skončení seriálu vznikla petícia nespokojných fanúšikov požadujúcich opätovné a „opravenie“ záverečnej série. Podpísalo sa pod ňu niekoľko miliónov divákov. Z mierne absurdného súdka bola aj správa, že do celej situácie sa vložili aj ruskí komunisti, ktorí rovnako ako petícia, požadovala prerábku celej ôsmej série a dokonca jednotliví zástupcovia strany boli ochotní spolupracovať s televíziou.

HBO dlhé mesiace len mlčalo a nevydávalo žiadne oficiálne stanovisko o silných aktivitách, ktoré silneli hlavne na sociálnych sieťach. Tým divákom a fanúšikom seriálu s triezvejších úsudkom bolo jasné, že produkcia ôsmej série sa nezopakuje a požiadavky nespokojného sú absurdné a nezrealizovateľné.

Bodku za všetkým dal po 4 mesiacoch programový riaditeľ Casey Bloys. Ten sa, po prvý a poslednýkrát, vyjadril na túto tému a rovno ju aj uzavrel.

„Seriály s obrovskou popularitou majú malé množstvo nevýhod. Medzi tie patrí aj to, že keď sa seriál snažíte ukončiť, tak veľa ľudí má vlastnú predstavu o tom, ako seriál skončí. Táto petícia ukázala, s akým zápalom diváci berú náš seriál, nepredstavuje niečo, nad čím by sme dlhšie premýšľali. Nedokážem si predstaviť stanicu, ktorá by takúto petíciu riešila,“ povedal programový riaditeľ Casey Bloys.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch