Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Minuloročné prekvapenie Markízy sa vracia! Toto sú nové Sestričky

Lekárske drámy bodujú nielen vo svete, ale aj u nás. Dôkazom sú markizácke Sestričky, ktoré počas minuloročnej jesene sa stali jednoznačným hitom, ale najmä prekvapením, keď si získali veľkú priazeň publika.

23.08.2019 07:00
seriál sestričky, sestričky, sestričky 2, Foto:
Televízia Markíza vracia do vysielania minuloročný hit Sestričky, v septembri sa predstaví druhá séria.
debata (1)

Seriál pochádzajúci z fínskej predlohy sa v krajine pôvodu dočkal, nateraz, piatich sezón a námet prebrali viaceré európske krajiny. Nová lekárska dráma svojim úspechom predčila aj Milenky, ktoré dostali rovnako ako Sestričky náročnejšiu a výpravnejšiu produkciu. A Markíze sa oplatilo zainvestovať. Kým Milenky dostali vopred stanovený počet epizód, Sestričky majú omnoho väčší priestor na manévrovanie, čo sa týka pokračovania, keďže pôvodná predloha obsahuje už päť sérií.

Slovenskí scenáristi majú teda ešte dostatočný a potenciálne základ pre ďalšie pokračovania. Sestričky zaujali slovenských divákov úplne od začiatku. Priemerná sledovanosť prvej série lavírovala medzi 8% a 10% v obchodne relevantnej cieľovke 12–54.

Premiéru seriálu si napríklad pozrelo 483-tisíc Slovákov, v strede série sa výkon vyšvihol nad hranicu pol milóna. Posledná epizóda uhrala opäť nadpriemerný trhový podiel na úrovni 27.4% a sledovanosť tesne pod 10%. Celkovo si rozlúčku s prvou sériou nenechalo ujsť až 510-tisíc Slovákov a seriál opäť prekročil pomyselnú hranicu. Zaujímavosťou je, že výkon Sestričiek nikdy nepodliezol 400-tisíc divákov a držal sa na hornej hranici, čo len podčiarkuje úspech tejto moderne spracovanej drámy.

Preto nie je prekvapením, že seriál pokračuje. Už začiatkom septembra sa seriál vráti s druhou, opäť 10-dielnou sériou a Markíza plynulo pokračuje v nakrúcaní naďalej a všetko nasvedčuje tomu, že si prichystala rovno aj tretiu sériu, aby mohla pružnejšie reagovať a nasadiť nové časti skôr a nečakať opäť rok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky