Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dychberúce! Takto sa robili efekty do najpekelnejšej epizódy Hry o tróny

Posledná séria Hry o tróny len málokoho nechala chladným. Či už to boli pozitívne, ale aj negatívne reakcie. Tieto dva proti sebe stojace tábory sa však zhodujú na jednom. Špeciálne efekty v ôsmej sérii boli dokonalé a to len vďaka rekordnému rozpočtu, ktoré HBO filmári doprialo.

25.08.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, drogon, drak, Foto:
Dračia kráľovná po prvýkrát nedala na názor radcov a uskutočnila útok po svojom. Ohňom eliminovala všetkých a všetko.
debata (3)

Produkcia 6-dielnej ôsmej série trvala takmer rok a stála 90 miliónov dolárov. Najnovšie správy hovoria o tom, že televízia ešte tajne rozpočet navyšovala. Veľkoleposť a idea tvorcov prekračovala možnosti klasickej seriálovej produkcie. A výsledok stál za to!

Efekty v celej sérii boli vyladené do posledného detailu a neraz prekonali aj tie najväčšie hollywoodske blockbustery. Je to už niekoľko mesiacov od odvysielania úplne poslednej časti a teraz nastal ten správny čas, aby fanúšikovia opäť nazreli do zákulisia celej výroby. Práve na kvalite efektov je vidieť rekordná suma investovaná do nakrúcania.

Tradične sa na špeciálnych efektoch podieľalo viacero renomovaných spoločnosti, nebolo to inak ani pri osmičke. Veľkú pozornosť si vyslúžila piata epizóda, ktorú v podstate celú vyplnilo plienenie Kráľovho prístaviska, keď sa z Daenerys stala šialená kráľovná a spolu s Drogonom zdecimovali miliónové hlavné mesto Západozeme.

Piata epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Len málokto by čakal, že z Daenerys sa stane...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch