Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najodpornejšiu postavu čaká krutý osud! Nervy drásajúci seriál opäť šokuje

Netflix opäť príjemne prekvapil svojich fanúšikov. Pred pár dňami oficiálne potvrdil štart tretej série hitu 13 Reasons Why skôr ako sa čakalo. Pôvodne sa hovorilo, že nová trinástka epizód sa objaví až počas jesene v októbri. Teraz je všetko inak.

09.08.2019 07:00
13 reasons why, bryce walker, Foto:
13 Reasons Why bude v tretej sérii ešte krutejší. Pointou bude vražda nenávideného Bryca Walkera (Justin Prentice) - na fotke vľavo.
debata

Čakanie na dlhoočakávané pokračovanie nebude také dlhé, seriál sa vráti už 23. augusta. Okrem iného Netflix rovno potvrdil aj nakrútenie štvrtej série pre rok 2020, tá bude pre túto drámu definitívne posledná. Seriál 13 Reasons Why od prvej epizódy šokuje a dostal nálepku kontroverzný. Mnohé organizácie voči nemu protestujú, spisujú petície, aby bol zrušený, puritánska časť publika ho nedovoľuje sledovať svojim deťom.

Názov seriálu a počet epizód prvej série nie je náhodný. Trinásť epizód postupne odkrýva surovú šikanu, ohováranie, hádky, zrady, znásilnenia, nedorozumenia, ale aj vznikajúcu lásku, ktorá sa nestihne rozvinúť pre vedomé rozhodnutie zomrieť.

Celá séria je jedna veľká mozaika a každá epizóda je vystavaná ako dôležitá časť skladačky a divák je vtiahnutý do sveta skupiny teenagerov na prahu dospelosti, ktorí sú súčasťou zlatej mládeže, ale aj vyvrheľov, lebo sa odlišujú svojim obyčajným a normálnym životom. Nemajú potrebu utláčať iných, preto sú tými utláčanými.

Príbeh je inšpirovaný románom Prečo? a divák spozná krutý svet mladej generácie, ktorá je schopná čohokoľvek pre záchranu vlastnej reputácie. Poodkryje svet zúfalcov, ale aj tých normálnych, ktorí sú terčom posmechu.

Najnovšia séria zmení kurz seriálu. Po dvoch rokoch dáva definitívne zbohom téme samovraždy Hannah Bakerovej. Herečka Katherine Langford potvrdila, že sa do seriálu viac nevráti. Práve kvôli tejto informácii sa rozvírili debaty o tom, čo chce seriál ponúknuť v nových sériách.

Tvorcovia s najnovšom ukážkou poriadne prekvapili. Málokto by čakal, že tento seriál môže ešte viac pritvrdiť. Pointou tretej a zrejme aj štvrtej série bude opäť smrť. Tentokrát nepôjde o samovraždu, ale o rovno o vraždu. Záver traileru odhalil šokujúcu smrť najnenávidenejšej a najodpornejšej postavy z celého seriálu. Bryce Walker je mŕtvy! A otázka znie – kto ho zabil?

Walker bol násilník, despota, tyran zodpovedný nielen za smrť Hannah Baker, ktorú znásilnil, čo bolo pre ňu poslednou kvapkou v rozhodnutí vziať si život. Mladý muž krytý bohatstvom rodiny si užíval privilegované postavenie a presvedčenie, že je nedotknuteľný. Omyl! Opäť sa vracajú známe postavy, pričom každá z nich má x dôvodov, prečo by Walkera mohla zabiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #13 Reasons Why #oseriáloch