Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je to tu! Beverly Hills je späť po dvadsiatich rokoch. Bude mať úspech?

Obľúbené tváre zo seriálu, ktorý bol v 90-tych rokoch senzáciou, sa vracajú na obrazovky v nevšednej podobe. Ak uspejú, možno sa vrátia s plnohodnotným pokračovaním.

07.08.2019 07:00
beverly hills, 90210, bh 90210, beverly hills... Foto:
Známa partia sa vracia na obrazovky!
debata

Beverly Hills 90210 je nesmrteľnou značkou, ktorá svoju púť začala 4. októbra 1990, dočkala sa desiatich sezón. Dokonca aj dvoch spin-off seriálov. Podobný úspech malo aj Merlose Place so siedmimi sezónami, prepadákom boli však Modelky. Tie sa skončili po jednej sezóne a 13 častiach. Zrejme neexistuje niekto, kto by nepoznal Brandona, Brendu alebo Kelly. Seriál netreba nikomu predstavovať, na jeho príbehoch vyrástla nejedna generácia divákov.

Po dvoch dekádach sa obľúbení hrdinovia vracajú domov, teda na stanicu FOX, ktorá ich pred rokmi vysielala. Prvýkrát sa o možnom návrate začalo nahlas hovoriť pred minuloročnými Vianocami, keď sa o revival rozpútal veľký televízny súboj. Ako sa ukázalo 90210 nepatrí do starého železa. O pokračovanie prejavili viaceré televízie a dokonca aj streamovacie spoločnosti. Nakoniec FOX vyhral a dostal šancu vzbudiť v miliónoch divákoch veľkú nostalgiu pri spomienkach na mladosť.

Ťahákom má byť návrat všetkých pôvodných postáv, teda Jason Priestley (Brandon), Shannen Doherty (Brenda), Ian Ziering (Steve), Brian Austin Green (Davida). Nebudú chýbať ani ženské hrdinky – Tori Spelling (Donna), Jennie Garth (Kelly) a aj Gabrielle Carteris (Andrea). Účasti sa, žiaľ, nedožil Luke Perry alias Dylan. Ten aj napriek nabitému kalendáru chcel byť súčasťou čo najväčšieho počtu epizód. Osud to však zariadil inak, v marci náhle zomrel na následky rozsiahlej mŕtvice vo veku 52 rokov, niekoľko týždňov pred prvou klapkou.

Zaujímavosťou je, že dej opradený rúškom tajomstva, keďže nejde o klasické pokračovanie, ale špeciálne 6-dielny event, ktorý je mixom hraného seriálu a dokumentu. Herci si zahrajú samých seba a po rokoch sa ich cesty opäť stretnú a budú hľadať cestu, ako sa vrátiť k postavám, ktorých tieň nikdy neprekročili.

O úspechu nepochybuje nikto. Len samotné špeciálne upútavke zhliadli milióny divákov. Televízia touto cestou otestuje silu formátu. Ak Beverly Hills uspeje, nie je vylúčené plnohodnotné pokračovanie v budúcnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Beverly Hills 90210