Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

O tomto sa len potichu snívalo! Prichádza pokračovanie ikonického seriálu

Rok 2020 sa ukazuje, že bude tvrdým konkurentom tohto roka, o ktorom sa hovorilo ako o jednom z najsilnejších seriálových rokov. Hneď na jeho začiatku sa k divákom dostane seriál, o ktorého návrate sa neopovážilo ani len snívať, pretože každý vedel, že pokračovanie sa nikdy neuskutoční.

25.07.2019 07:00
picard, star trek picard, patrick stewart, Foto:
Nový seriál Star Trek: Picard je absolútnou trefou do čierneho. Z tohto bude jeden z najväčších hitov roku 2020.
debata

Potvrdilo sa však porekadlo nikdy nehovor nikdy. Seriál Star Trek: Nová generácia sa stala kultom medzi sci-fi fanúšikmi. Posledná epizóda siedmej série bola odvysielaná v roku 1994 a jednotlivé postavy položili základ pre ďalšie seriály. Avšak postava kapitána Jeana-Luca Picarda sa zapísala hrubými písmenami do televíznej histórie.

Keď televízia CBS pred dvom rokmi zresuscitoval značku Star Trek, kompetentní hovorili o veľkolepých plánov na celých desať rokov. Na filmovom plátne sa medzičasom odohrali tri nové pokračovania. Nateraz sa o ďalších len hovorí, vyzerá to však na niekoľkoročný útlm. Naopak veľkú expanziu čaká seriálový svet, keďže prvý seriál Star Trek: Discovery predstavil nový pohľad na celé vybudované univerzum. Discovery bolo prijaté viac-menej pozitívne aj zo strany tých najskalnejších fanúšikov.

Podarilo sa však prilákať aj úplne nové publikum, pre ktoré staršie seriály nie sú úplne známe. Noví diváci prijali najnovší seriál s otvorenou náručou. Aktuálne sa pripravuje tretia séria. Aby toho nebolo málo, pripravujú sa aj dva spin-off seriály, z ktorých jeden splní dávny sen každého fanúšika sci-fi seriálov. Vráti sa kapitán Picard a nové pokračovanie bude diametrálne odlišné ako pôvodný seriál.

CBS sa podaril husársky kúsok, keď sa jej podarilo zlanáriť herca Patricka Stewarta späť do tejto úlohy. Herec si však dal podmienku, nový seriál musí vyzerať inak a tak nedávno zverejnený trailer prekvapuje vážnym, temnejším spracovaním. Dej zachytáva kapitána vo výslužbe, po 18 rokoch si však uvedomí, že svojho osudu nikdy neujde a vesmír má s ním nevybavené účty. Jeho zdanlivo pokojný život sa končí, keď mu skríži cesty mladá dievčina, ktorá – ako sa ukáže neskôr – môže byť skazou celého vesmíru.

Kapitán tak musí oprášiť staré kontakty, navliecť si svoju uniformu a vydať sa do boja za záchranu všetkých. Trailer nadchol milióny fanúšikov, ktorí sa už teraz nevedia dočkať výsledku. Úplnou lahôdkou majú byť odkazy za pôvodný seriál a účasť viacerých postáv.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Stewart #oseriáloch #Star Trek: Picard