Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čaká Slovensko najlepšia seriálová sezóna? Jojka predstavila netradičnú novinku

Vyzerá to tak, že nadchádzajúca televízna sezóna 2019/2020 prinesie ponuku slovenských seriálov, akú naše publikum doteraz nezažilo. Obe komerčné televízie majú v talóne veľké hity a kým Markíza údajne chystá ďalší nový seriál, Jojka tasí do zbrane s viacerými žánrovými novinkami, ktoré sa v našom regióne nikdy nerealizovali.

22.07.2019 07:00
debata (7)

Markíza na jeseň postupne vyrukuje so stálicami, spoľahne na Susedov, Oteckov, Hornú Dolnú a vrátia sa aj Sestričky. Jojka, po pomerne vlažnej seriálovej sezóne 2018/2019, naopak príde s poriadnym reštartom ponuky. S druhou sériou sa vrátia Ministri, divákom by sa mali predstaviť dva komediálne seriály. Prvý z nich bude nevšedná čierna komédia Hrobári a do vysielania by sa mala dostať aj komédia z hotela – Delukse.

Televízia sa pred mesiacmi pustila do omnoho náročnejších produkcií, ktoré majú vyvážiť žánrovú rôznorodosť a dať do pozadia komediálne seriály. Už niekoľko mesiacov kamery bežia na Ukrajine, kde sa nakrúca najdrahší seriál v histórii Slovenska – Slovania. Produkcia by mala byť hotová do konca tohto roka. Dej sa odohráva v 7. storočí nášho letopočtu, v predkresťanskom čase, keď Slovania ešte verili v mnohobožstvo a žili veľmi jednoduchým spôsobom života v malých spoločenstvách. Slovania vznikajú v spolupráci s Ukrajinou.

Koncom júna Jojka potvrdila vznik unikátnej minisérie s názvom Osem hodín, ktorá sa má kvalitou a spôsobom nakrúcanie priblížiť Netflixu. Dej prinesie unikátny hybrid rukojemníckej drámy, lekárskeho procedurálu a politického trileru s prepojením na špičky diplomacie, vysoký biznis a pohľad dovnútra politiky nielen na Slovensku. Seriál bude mať presah do okolitých štátov V4, reálií a vzťahov medzi krajinami.

Osemdielna miniséria bude inšpirovaná aj niekoľkými skutočnými udalosťami, nahliadne tiež do procesov silových zložiek či vrcholovej politiky, odohrávať sa však bude v rovine fikcie. V rámci tohto projektu Jojka spojila sily s Českou televíziou.

Pred niekoľkým dňami pribudla informácia o ďalšej novinke. Tentokrát pôjde o rodinno-dramatický seriál Jenny, ktorý vzniká ako adaptácia kanadskej predlohy. Seriál prináša pohľad na modernú rodinu, ktorú zasiahla ťažká diagnóza. Prostredníctvom hrdinov, s ktorých životom a problémami sa dokážeme stotožniť, prežívame napínavý, dojímavý, dramatický, ale i zábavný a zároveň motivujúci príbeh zápasu o mladý život, ktorý prináša slzy i smiech, informuje televízia na svojich oficiálnych stránkach.

Televízia avizuje snahu poukázať na vážnu, no veľmi silnú, dôležitú a aktuálnu tému ťažko chorých detí a mladých ľudí, ktorá je v seriáli v podobe kvalitného scenára spracovaná prístupne pre všetky vekové kategórie, ľahko, emotívne a optimisticky – inšpiruje k nádeji a vypovedá o obrovskej sile rodiny, priateľstva, lásky a o dôležitosti komunikácie najbližšieho okolia v zložitých životných situáciách. Unikátom seriálu sú odborní garanti, ktorými sú Národný ústav detských chorôb a Národný onkologický ústav v Bratislave.

Nateraz nie je známe obsadenie, televízia hovorí o hviezdnych účinkujúcich, režisérom je Peter Begányi (Naši), slovenskí diváci výsledok uvidia už koncom tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch