Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Krutá a drsná karikatúra! Ako by vyzerali Simpsonovci, keby žili v Rusku?

Animovaný seriál Simpsonovci je neohrozeným hitom už niekoľko desaťročí. Za ten čas sa odvysielalo tridsať sezón a 662 epizód a v príprave sú ďalšie dve sezóny. Počas dlhých rokov vysielania tvorcovia pravidelne parodovali udalosti z celého sveta, nielen politikov, ale aj pomery v krajinách. V seriáli hosťovali desiatky hviezd, pre ktoré je poctou stať sa žltou postavičkou a niekoľkokrát dokonca "predpovedali" budúcnosť. Teraz šokujú zase. Aj keď nie vlastným pričinením.

11.07.2019 07:00
simpsonovci, simpsons, Foto:
Ruský umelec spravil vlastnú verziu Simpsonovcov, ten zachytáva, podľa jeho názoru, bezútešnú realitu súčasného života v Rusku.
debata (63)

Simpsonovci a ich ruská podoba? Tá sa stala realitou, keď ruský animátor Alexej Semjonov prerobil dnes už kultovú znelku obľúbeného seriálu. Svižný a vtipný pohľad na jednotlivých členov bláznivej rodinky v novom podaní vyzerá diametrálne odlišne a podľa autora je odrazom súčasného života v Rusku.

Pôvodná znelka ukazuje Simpsonovcov, ako nadšene utekajú domov, aby sa spoločne stretli pri televíznej obrazovke. Tú vystriedali ťažkopádne ruské chorály, farebný Springfield nahradilo nehostinné, bezútešné mesto pripomínajúce svet po apokalypse.

Barta vystriedal chlapec na skateboarde vychádzajúci z rozpadnutej školy, ktorého hneď medzi dverami zhodia a okradnú. Ruský Homer je znudený strážnik v elektrárni, ktorý pri odchode ukradne aspoň lampu. Inak vysmiatu Marge v nechutnom obchode stvárňuje materstvom unavená žena, ktorá „šteká“ po ešte nepríjemnejšej predavačke.

Lisu hrá na saxofóne na ulici, kde už na ňu číhajú príslušníci polície a dávajú jej jasne najavo, že narúša verejný poriadok. Ruské spracovanie ukazuje inú realitu, v ktorej absentuje nadšenie, láska v rodine. Podčiarkuje ponurú náladu obyvateľov, životom otrávenú rodinu, šikanu, krádež, bezdôvodné zneužívanie policajnej moci. Vrcholom je záverečná scéna, v ktorej autor upozorňuje na domáce násilie a problematiku drog.

Ruská znelka Simpsonovcov sa stala hitom internetu. V priebehu troch dní si ju pozrelo takmer 2 miliónov užívateľov.

© Autorské práva vyhradené

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Simpsonovci #oseriáloch