Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dva roky čakania a milióny pozretí za rekordný čas! Ktorý seriál to dokázal?

Netflix opäť zabodoval. Aj napriek priehrštiu seriálov, ktoré sa na divákov hrnú z každej strany, je len zopár takých, ktoré sa radia medzi najväčšie hity. Jednoznačne a bez pochýb, jedným z nich je Stranger Things, ktorý zvalcoval rebríčky sledovanosti s treťou sériou.

11.07.2019 07:00
stranger things, stranger things 3, Foto:
Tretia séria megahitu Stranger Things neprekvapivo opantala svet. Prepisuje doterajšie rekordy.
debata

Tajomný príbeh o partii už tínedžerov, ktorí zachraňujú svet pred príšerami z inej reality zas a znova opantali milióny divákov po celom svete. Hovorí sa, že trpezlivosť ruže prináša a pri tomto seriáli to platí do bodky. Netflix si dal s pokračovaním poriadne načas, fanúšikovia seriálu si museli na ďalšiu osmičku epizód počkať takmer dva roky a do vysielania neboli známe žiadne detaily o deji.

Tvorcom sa teda podarilo utajiť takmer všetko o pointe najnovšej série, na ktorú odborná kritika vynáša samé pozitívne názory. Hovoria o tretej sérii ako o najlepšej a to bolo aj ambíciou hlavných showrunnerov, bratov Dufferovcov.

Tí deklarovali snahu priniesť pokračovanie, ktoré predčí predchádzajúce obe série a nebola to ľahká úloha, keďže aj minulé príbehy patrili medzi to najlepšie, čo sa na obrazovkách objavilo. Uplietli si sami na seba bič a museli prekonať samých seba. Fanúšikovia by im neodpustili, keby trojka podliezla kvalitatívnu latku.

To je hlavný dôvod, prečo sa na novú sériu muselo čakať tak dlho. Okrem iného. Medzičasom sa aj z hercov stali veľké hviezdy a postupne sa mladí herci objavujú aj vo veľkých áčkových filmoch a priestor na dlhšie nakrúcanie seriálu je čoraz menší. Preto sa čoraz hlasnejšie hovorí o konci tohto megahitu, aj napriek tomu, že má konte prestížne ocenenia a zástup miliónov fanúšikov.

Netflix, nateraz, ešte nepotvrdil štvrtú sériu, súdiac podľa konca tretej série, je viac ako jasné, že Stranger Things ešte raz vrátia. Neoficiálne sa hovorí o poslednej sezóne. Tvorcovia už na začiatku nakrúcania deklarovali ochotu spraviť štyri sezóny, Netflix päť. Oba tábory budú musieť nájsť konsenzus. Produkcia nových častí je čoraz náročnejšia, nielen z pohľadu financií, účasti hercov, ale najmä o napísanie dobrej série. Existuje už len veľmi malý priestor na to, aby každá séria prekonávala samú seba. A tvorcovia majú toľko sebareflexie, že o tom vedia.

Odmenou za tvrdú prácu im môžu byť výsledky, ktoré tretia séria dosahuje. Netflix sprístupnil osem nových epizód len 4.júla a stačilo iba päť dní, aby seriál zbúral všetky doterajšie rekordy streamovacej služby. Netflix hovorí, že za päť dní najnovšiu sezónu začalo pozerať viac ako 40 miliónov jeho užívateľov a vyše 18 miliónov už si stihlo pozrieť celú sériu.

Veľkú nádej na pokračovanie dávajú aj samotní tvorcovia, ktorí jednoznačne hovoria, že nemusia čakať na výsledky sledovanosti, podľa nich štvrtá séria sa bude nakrúcať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Stranger Things #oseriáloch