Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojkárski Slovania zlákali ďalšie zvučné meno! Pozrite si prvú fotku z nakrúcania

Televízia JOJ poriadne zbrojí. Po vlažne prijatých seriáloch počas nedávno skončenej televíznej sezóny, prídu na rad obrovské divácke ťaháky. Najbližšia sezóna sa javí ako jedna z najsilnejších. Stanica investuje milióny eur do rôznych žánrov a náročnejších produkcií.

03.07.2019 07:00
debata

Za Slovanmi stojí Wanda Adamík Hrycová spolu s režisérom Petrom Bebjakom, ktorí majú na svedomí aj megaúspešnú Čiaru. Polovicu nákladov znáša práve televízia JOJ, do projektu je zainteresovaná aj ukrajinská strana. Drvivá väčšina produkcie sa realizuje práve na Ukrajine, Hrycová avizuje aj krátke nakrúcanie v Maďarsku a Česku.

Dej sa odohráva v 7. storočí nášho letopočtu, v predkresťanskom čase, keď Slovania ešte verili v mnohobožstvo a žili veľmi jednoduchým spôsobom života v malých spoločenstvách. Scenáristi sa celý rok venovali zberu materiálu, informáciám o starých Slovanoch, poznávali ich zvyky a tradície, ich bohov, aby mohli napísať seriál, ktorý je založený na reálnych podkladoch. Hlavnou postavou by mal byť kupec Samo, ktorý viedol úspešné povstanie proti Avarom.

Nakrúcanie prebieha už druhý mesiac a kamery sa zastavia až na konci tohto roka. Vznikne dvanásť hodinových epizód. Vzhľadom na ukrajinskú koprodukciu sú súčasťou projektu aj miestni herci, preto sa budú vyrábať viacjazyčné mutácie.

Jojka pred časom potvrdila účasť Dušana Cinkotu do jednej z hlavných úloh. Pre herca to bude plnohodnotný návrat na televíznej obrazovky po problematickej minulosti. Nasledovalo potvrdenie účasti Andyho Hryca.

Aktuálne je odhalené kompletné obsadenie. V Slovanoch sa, okrem dvoch menovaných objaví, Zuzana Fialová, Juraj Loj, Michal Režný, Richard Autner, ale aj Marek Vašut. Ako posledný pribudol Tomáš Maštalír. Ten len nedávno pre Jojku ukončil nakrúcanie druhej série Ministrov, po poslednej klapke naskočil rovno do tretej série Za sklom. Jojka si pre vychyteného herca prichystala náročný program na najbližšie mesiace, keďže budú súbežne nakrúcať kriminálku, aj historickú drámu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tomas #tomasmastalir #slovania @tvjoj

Príspevok, ktorý zdieľa Stana Topolska (@stanatop),

VIDEO: Tomáš Maštalír o Trhline: Najhoršia bola čiernočierna tma v lesoch

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #oseriáloch #seriál Slovania