Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Došlo vám to? Táto epizóda Hry o tróny naznačila šialený zvrat v celom deji

Záver tretej epizódy šokoval. Tvorcovia odstránili Nočného kráľa - najväčšiu hrozbu celého seriálu. Všetci zostali v pomykove. O čom bude druhá polovica sezóny?

07.07.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, rhaegal, Foto:
Drak Rhaegal prežil zdanlivo beznádejnú bitku o Zimohrad a svojim ľadovým "bratom" Viserionom. Osudný sa mu stal prílet na juh.
debata (13)

Všetci si mysleli, že Nočný kráľa v podaní Slováka Vladimíra Furdíka bude na obraze do poslednej sekundy a práve táto postava bude rozhodujúca v celej pointe seriálu. Nestalo sa. Záverečná séria bola rozdelená na dva celky. Prvé tri epizódy sa venovali mŕtvej ľadovej hrozbe, druhá polovica ukázala záverečný boj o Železný trón so šokujúcimi zvratmi.

Práve tie naznačila štvrtá epizóda s názvom The Last of the Starks. Tí, čo prežili vojnu o Zimohrad sa poslednýkrát rozlúčili s padlými priateľmi, hrdinami. Napätie medzi Jonom a Daenerys hustlo. Matka drakov zaprisahala Jona, aby o svojom pôvode nikomu nehovoril, nevedela sa zmieriť s faktom, že by stratila nárok na tŕon. Zmizla by pointa jej života, to peklo čím si prešla by bolo zbytočné. Doteraz pozitívna hrdinka začala byť paranoidná a rozhodnutá jednať na vlastnú päsť.

Jon povedal pravdu o pravom pôvode svojim súrodencom. Sansa z tajomstva spravila informáciu a rozšírila ju. Tyrion spolu s Varysom si uvedomili, že by Jon bol lepším kráľom. Ich myšlienky a činy by mohli byť ako vlastizrada a tá trestá smrťou.

Štvrtá epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Posledná vojna o Západozem sa odohrá medzi...

Vojská sa začali presúvať na juh. Vyhrali veľkú vojnu, teraz jej vojská musia zvládnuť ešte poslednú vojnu so Cersei. Tyrion sa snažil apelovať na svoju vládkyňu, aby neničili Kráľovo prístavisko a dala poddaným šancu, popritom spriadal plány, ako zachrániť uväzneného Jaimeho a Cersei.

Presun na juh dopadol tragicky. Euron s flotilou zabil draka Rhaegala, zajal najbližšiu priateľku Daenerys – Missandei. Psychika ohnivej kráľovnej sa rúcala ako domček z karát. Nenávisť a hnev v nej gradoval. Mala pocit, že ju všetci zrádzajú. Posledná kvapka bolo sťatie Missandei pred jej očami. Jej idea vypáliť miliónové mesto nabrala reálnu podobu.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch