Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto treba prerobiť! Ruskí komunisti si po Černobyle brúsia zuby na Hru o tróny

Vyzerá to tak, že ruskí komunisti sú veľkými fanúšikmi seriálov. V krátkom čase sa vyjadrili k dvom najväčším hitom posledných rokov. Oba chcú prerobiť podľa ich gusta.

16.07.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, daenerys, drogon, Foto:
Pre zlé herecké výkony a chabý dej chcú ruskí komunisti byť súčasťou tímu, ktorý nakrúti poslednú sériu ešte raz.
debata

Len nedávno ich pobúril seriálový Černobyľ z dielne HBO, ktorý ospevujú fanúšikovia, ale aj odborná kritika. So svojim skóre patrí medzi najlepšie hodnotené seriály súčanosti. Päťdielna desivá dráma autenticky a bez súdov, len na základe dôkazov, ukázala pozadie najväčšieho nukleárneho nešťastia, ktoré má na svedomí človek.

Chamtivosť, nekonečná ľudská hlúposť, závisť, túžba po moci, diletantstvo, arogancia moci sú spoločnými menovateľmi minisérie, ktorá prerozprávala srdcervúce vybraných jednotlivcov tejto tragédie. Rusko má však iný názor a už pripravuje vlastnú verziu, v ktorej za výbuchom štvrtého bloku reaktora môže agent CIA!

Hlavným hrdinom snímky je podplukovník sovietskej rozviedky Andrej Nikolajev, ktorého KGB vyslala do mesta Pripjať neďaleko elektrárne na plnenie kontrašpionážnej úlohy. Predmetom jeho záujmu je agent americkej tajnej služby CIA Albert Lenc. Podľa RBK chce Lenc vyhodiť elektráreň do povetria a Nikolajev mu v tom má zabrániť.

Najprv Černobyľ, teraz Hra o tróny

Vyzerá to tak, že ruská politická strana je „fanúšikom“ televízie HBO, keďže najnovšie sa pustila do ďalšieho jej seriálu. A to rovno do Hry o tróny, ktorá so svojou ôsmou sériou vzbudila viac negatívnych ako pozitívnych odoziev. Do tábora odporcov patria aj ruskí komunisti.

Podľa denníka The Moscow Times už odoslali petíciu požadujúcu opätovné nakrútenie ôsmej série s novými scenármi, tvorcami. Podľa nich posledná séria je plná zlého herectva a laxného deja. Podľa zástupcov tohto politického zoskupenia, mnohí členovia sú veľkými fanúšikmi tejto dokonalej krvavej ságy. Tá ukazuje dôveryhodne dôsledky vládnutia monarchov, čo môže byť výstrahou pre tých, ktorí by volali po návrate starých čias.

Sergej Matasov, prvý námestník strany na svojom facebooku zverejnil kontroverzné posolstvo. Na margo tvorcov sa vyjadril: „Sklamali milióny fanúšikov a pravdepodobne zneužili prostriedky vyčlenené na nakrúcanie, ktoré pochádzajú z daní obyčajných amerických pracovníkov a utláčaných menšín.“

Po týchto urážkach nasledovala výzva o okamžitom ospravedlnení sa tvorcov, ktorí sklamali divákov a okamžitú nápravu požadujúcu zakomponovanie tejto strany do príprav novej verzie poslednej série Hry o tróny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch