Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čakanie na seriál bolo rovnaké ako na Hru o tróny. Tento hit však nesklame!

Na kvalitu si treba počkať! Toto heslo razí čoraz viac televízií a pri tých najväčších hitoch prestáva platiť pravidlo každý rok jedna séria. Netflix toto heslo už razí pomerne dlho a vypláca sa mu to. Dôkazom je jeden z najväčších seriálových hito súčasnosti - Stranger Things.

04.07.2019 07:00
stranger things, Foto:
Tretia séria má zaručený úspech, ďalšia budúcnosť seriálového hitu je však nejasná.
debata

Prvé série z rokov 2016 a 2017 spôsobili ošiaľ. Tvorcovia bratia Dufferovci priniesli priam dokonalý retro seriál so skvelou atmosférou, hercami a pointou. Na tomto seriáli by aj tí najväčší neprajníci veľmi dlho hľadali chyby. A to práve preto, že Netflix dáva tvorcom čas na zrealizovanie nových epizód, aby sa s pribúdajúcimi sezónami sa nepodliezala kvalitatívna latka.

Čakanie na 8-dielnu tretiu séria sa však poriadne natiahlo. Druhá sada príbehov čítajúcich 9 častí streamovacia televízia ponúkla fanúšikov koncom októbra 2017. Odvtedy sa len špekulovalo, kedy sa objaví pokračovanie. Prichádzajúce správy však neboli lichotivé.

Samotná príprava novej série zabrala tvorcom viac času, ako si mysleli. Museli prekonať dve predchodkyne a to vôbec nebola ľahká úloha. Samotné nakrúcanie pokračovalo na etapy. Vzhľadom na fakt, že z detských hercov sa stali veľké hviezdy, po ktorých chňapli aj veľké filmové štúdiá, ich rozvrh je náročnejšie prispôsobiť pre potreby Netflixu. Čoraz hlasnejšie sa začína hovoriť aj o konci tohto fenoménu. Už dávnejšie sa tvorcovia nechali počuť, že by radi ukončili dobrodružstvá skupinky – teraz už tínedžerov – štvrtou sériou. Samotný Netflix by chcel päť sezón.

Na tretiu sériu si diváci museli počkať približne rovnako ako na poslednú sezónu Hry o tróny. Teda takmer dva roky. Kým vyvrcholenie boja o Železný trón z dielne HBO sa zniesla vlna kritiky, Stranger Things podobný osud nečaká. Všetko nasvedčuje tomu, že dlhá príprava prinesie svoje ovocie.

Finálny trailer na najnovšiu sériu sľubuje, doteraz, najväčšie akciu a najväčší boj. Dej sa posunie na leto 1985 a z detí sa stalí mladí muži a mladé dámy, ktoré chcú hodiť detské zážitky za hlavu a riešiť viac dospelácke veci. Lenže sa ukáže, že svet „upside down“ úplne nezmizol, hoci ho Jedenástka vo finále druhej série zavrela. Nie všetky obludy opustili náš svet, jedna zostala a tá svoj boj o podmanenie nemieni vzdať a vyberie si ľudského hostiteľa, ktorý je veľmi blízky celej skupinke! Netflix sprístupni všetky epizódy od štvrtka 4. júla. Toto leto zmení všetko, sľubuje a všetko nasvedčuje tomu, že to tak naozaj bude!

Teraz však bude zaujímavé sledovať, akú budúcnosť bude mať seriál. O úspech tretej série sa netreba obávať, len za prvé dni od zverejnenia finálneho traileru si ho pozrelo 10 miliónov divákov. Štvrtá séria by sa mala ešte nakrútiť, čo bude potom, sa nevie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Stranger Things #oseriáloch