Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia sa rozlúčili s vybičovaným dejom. Slováci ich húfne sledovali

Markíza počas druhého júnového týždňa valcovala. Jej seriály sa lúčili s divákmi s finále aktuálnych sezón a Slováci si veľkom púšťali televízory. V piatok 14. júna finišovala tretia séria obľúbených Oteckov.

27.06.2019 07:00
oteckovia, koleník, turjanová, Foto:
Oteckovia sa vrátia s novou sezónou už v septembri.
debata (2)

Ani najnovšia séria rodinného seriálu sa nenechala zahanbiť. Naďalej dosahuje vysoko nadpriemernú, epizódne aj rekordné hodnoty. Markíze sa naplno podarilo etablovať formát denného seriálu do slovenských domácností a stabilne sa výkon Oteckov pohybuje medzi 35 – 40-percentným trhovým podielom. Neotrasiteľne si nové epizódy púšťalo medzi 400 až 500-tisíc Slovákov.

Začiatok tretej série sa nesie v znamení prepisovania dlhodobých rekordov a výkon Oteckov sa opäť posunul o priečku vyššie. Ešte nedávno sme písali o tom, či sa seriál dokáže vyškriabať nad novú hranicu – 600-tisíc divákov. Vyškriabu sa nad 600-tisíc? Jedna z prvých epizód to takmer dokázala, chýbala jej len tisícka. Ubehli dva týždne a rekord padol!

V poradí už 196. epizóda, ktorú televízia Markíza odvysielala v utorok, 5. februára 2019, dosiahla v strategickej cieľovej skupine 12–54 absolútne rekordnú sledovanosť. Zároveň sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala najsledovanejším programom dňa.

V tejto obchodne relevantnej cieľovej skupine zaznamenali Oteckovia doposiaľ najvyšší rating 13,0% a šiesty najlepší trhový podiel 43,1 % od štartu seriálu 1. januára 2018.

Zahanbiť sa nenechalo ani finále tretej série. To prilákalo, aj napriek prirodzenému odlivu divákov vďaka priaznivému počasiu, v kategórii 12+ 320-tisíc divákov. V obchodne relevantnej skupine 12–54 boli Oteckovia jednotkou a najsledovanejším programom dňa s ratingom 5.6% a trhovým podielom 35.8%.

Tvorcovia si pre divákov pripravili vybičovaný príbeh, ktorý sa v niektorým prípadoch rozmotal, v prípade niektorých poriadne zamotal. Ukázalo sa, že Tomáš s Julkou nebudú žiť v Košiciach. Tomáš (Fašiang) sa definitívne rozišiel s Lindou (Bartalos). Jej príbeh a vysvetlenie neúčasti kvôli jej materským povinnostiam sa tak vysvetlil.

Ema musela dať zbohom Alexovi, keďže prevalilo jeho tajomstvo s tehotenstvom Simči, ktorej dal prednosť. Marek prišiel o svojho najmenšieho syna Marečka, ktorého si k sebe vzala Peťuška. Aďo takmer opustil Zuzu kvôli jeho zlyhaniu. Ukázalo sa však, že zrejme našiel konečne pevný bod vo svojom živote a nemusí utekať pred zodpovednosťou.

Štvrtá séria bude mať premiéru po letných prázdninách.

Postavy zo seriálu Oteckovia Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vladimír Kobielsky a Natália Puklušová v...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza