Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zvládne utiahnuť exhviezda Sexu v meste do tretice trpkú pachuť humoru?

Televízia HBO pokračuje v nádielke svojich seriálov aj počas leta. Reprízy nehrozia. Prichádza tretia séria Rozvodu (Divorce) so Sarah Jessicou Parker, ktorú práve táto televízie preslávila ako Carrie Bradshaw zo Sexu v meste. Pred troma rokmi sa herečka vrátila do televízie, kde kedysi začínala a stala tvárou trpkej komédie.

01.07.2019 07:00
sarah jessica parker, divorce, rozvod, seriál... Foto:
Sarah Jessica Parker sa po tretíkrát vracia na obrazovky so seriálom Rozvod.
debata

Sex v meste je už minulosťou a ona mala ideu sa vrátiť v diametrálne odlišnej úlohe, ktorú poskytol seriál Rozvod, kde figuruje aj ako producentka. Ten mal pôvodne poukázať na peripetie skomierajúceho manželstva, ktoré sa nevyhnutne dostalo k bodu, z ktorého je jediná možnosť – koniec. Zaujímavosťou bolo, že práve postava Frances (Parker) bola tou, pri ktorej sa prevalila nevera a spečatila osud nefungujúceho manželstva. Nikto by zrejme nečakal, že Parker sa dá, na prvý pohľad, pasovať do úlohy „tej zlej“.

Trailer k 3. sérii Rozvodu (Divorce) so Sarah Jessicou Parker.

Rozbehol sa tak kolotoč výčitiek, potláčaného hnevu a následne robenie si napriekov zo strany ukrivdeného a čudného manžela Roberta (Thomas Haden Church), ktorý sa Frances rozhodol cestu k slobode poriadne osladiť a predĺžiť. Sloboda a nový život nezíska tak ľahko. Robert sa dal do polohy toho ublíženého, na svoju stranu obracal aj ignorantské deti a priľahlé okolie.

Lenže ono to vôbec nebolo vtipné, akoby mnohí čakali. Pritom HBO seriál propagovalo ako komediálny seriál a mnohí diváci sa po prvej sérii sklamali.Chýbal humor, esprit, nadhľad nad pomerne ťažkou témou rozpadu dlhoročného manželstva.

V roku 2018 prišla druhá séria. Po desaťdielnej prvej, prišlo už len osem častí. Zrejme ako následok nenaplnenej predstave o sledovanosti. Návrat „Carrie“ na obrazovky mal spôsobiť ošiaľ. Nestalo sa. Ukázalo, že Parker sa zrejme nikdy nevymaní z úlohy novinárky z New Yorku, ktorá jej priniesla celosvetovú slávu.

Pokračovanie seriálu prinieslo očividné kreatívne zmeny. Všetko k lepšiemu. Do komediálneho seriálu sa vkradol humor, hoci aj s trpkou príchuťou. V prípade reálnych rozvodov nemôže byť reči o inom type humoru. Druhá séria sa začala očividným odpustením jeden druhému a mohol sa rozbehnúť kolotoč nových nedorozumení medzi už exmanželmi a opatrné našľapovanie medzi sebou, aby krehký mier zachovali.

Práve rozdielne polohy hlavných postáv boli dobrým základom pre humorné scény, ktoré zaváňali často absurdnosťou, ale dôveryhodne odrážali životné situácie Frances a Roberta. Obaja zostali paralyzovaní životom, o ktorom ani nedúfali, že ešte zažijú a prekvapil ich smerom, kam ich zavial. Bolo roztomilé sledovať, ako sa snažia popasovať s malými, ale aj veľkými výzvami a chybami.

Televízia si s rozhodnutím o tretej sérii dávala poriadne načas. Mohlo by sa zdať, že HBO nepôjde ďalej s týmto seriálom. Po ôsmich mesiacoch prišla správa, že kamery sa opäť rozbehnú. Najnovšia séria bude mať už iba šesť častí, čo neveští nič dobré. Všetko nasvedčuje tomu, že Rozvod nemôže rátať s dlhodobou budúcnosťou. Je zrejmé, že prvá séria poriadne poškodila celému príbehu a diváci sa úvodnom sklamaní už nevrátili a nedali sviežemu vetru šancu.

Tretia séria pôsobí nateraz najvtipnejšie. Obaja exmanželia nebudú mať normálny vzťah, sú s tým zmierení. Teraz sa musia popasovať s novým životom, novými partnermi a pokusom žiť čo najnormálnejšie a dať svojim rozmaznaným deťom posledné rady do života pred ich dospelosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #Sarah Jessica Parker #HBO #oseriáloch #Divorce