Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia alternatíva je v hre! Bude Teória veľkého tresku pokračovať s touto dvojkou?

Zmieriť sa s koncom najsledovanejšieho sitkomu sveta je naozaj ťažké. Ťažko to nesú fanúšikovia, ale aj samotná televízia CBS. Tá hľadá spôsob, ako seriál vrátiť na obrazovky stoj čo stoj. Pred časom sa objavili úvahy o možnom spin-offe, ktorý bude pokračovať v príbehu Penny a Leonarda. Teraz je v hre alternatíva o Howardovi a Rajeshovi.

07.08.2019 07:00
teória veľkého tresku, big bang theory, howard,... Foto:
Dostanú dvaja čudáci z Teórie veľkého tresku vlastný seriál?
debata

Natíska sa otázka, či má vôbec význam pokračovať v špekuláciách o možných spin-offoch o všetkých ostatných možných voľných pokračovaniach bez Sheldona? Prijali by diváci v podstate totožný seriál bez egocentrického génia? Jim Parsons odmietol zmluvu na 50 miliónov dolárov za prípadnú trinástu sériu. CBS chcela aj štrnástu.

Predstaviteľ Sheldona mohol zarobiť neuveriteľných 100 miliónov za posledné predĺženie svojej zmluvy. Namiesto toho požiadal tvorcov, aby jeho postavu „vypísali“ z deja na konci dvanástej série. Nakoniec padlo rozhodnutie, že radšej Teória veľkého tresku ukončí nakrúcanie a po dvanástich rokoch sa rozlúči s divákmi. Hlavný showrunner Chuck Lorre nechcel pokračovať. Teória veľkého tresku bez Sheldona nie je Teória veľkého tresku, ktorú chcú diváci vidieť, dodal na margo zrušenia jednotky medzi komediálnymi seriálmi sveta.

Bez ohľadu na vôľu Jima Parsonsa pokračovať v nakrúcaní, Teória ako taká skončila. Fámy o možných spin-off seriáloch sú pochopiteľné a zo strany televízie CBS žiadúce, keď je čoraz ťažšie nalákať milióny divákov k sledovaniu štandardnej televízie. Bláznivá partička to bez problémov dokázala a ešte aj dlho to tak bude. Televízie po celom svete budú sitkom reprízovať a milióny dolárov sa posypú stanici. Aby sa tento prísun nezastavil je nutné dať divákov to, po čom túžia.

A prvý spin-off o mladom Sheldonovi nestačí! Prvá alternatíva sa objavila krátko po poslednej epizóde vysielanej 16. mája. Veľký potenciál by mal vlastný seriál pre Penny a Leonarda. Ich príbeh by mohol pokračovať veľmi vtipnými a potenciálnymi epizódami s pointou, že sa stali rodičmi.

Herečka Kaley Cuoco priliala ešte olej do ohňa, keď sa vyjadrila o potenciálnom spin-offe s veľkou nádejou a ochotou byť jeho súčasťou, má však jednu podmienku. „Jedinej osobe, ktorej by som povedala – áno – je Chuck Lorre. Musel by prísť a povedať, poďme do toho. Aj, keď nevidím vlastný seriál pre Penny a Leonarda, ak by ho chcel zrealizovať, povedala by som áno“, uzavrela herečka.

Do hry vstúpila aj druhá alternatíva, ktorá by mohla vyniesť na piedestál „druhoradé“ postavy z Teórie. Nikdy nebolo tajomstvom, že skupina hercov bola televíziou rozdelená na dve skupiny. Do áčkovej partie patril Jim Parsons (Sheldon), Kaley Cuoco (Penny) a Johnny Galecki (Leonard). Ich honoráre boli rádovo vyššie. Do druhej skupinky patril Simon Helberg (Howard), Kunal Nayyar (Raj), Melissa Rauch (Bernadette) a Mayim Bialik (Amy).

Keď televízia nechcela pridať skupine B, trojica z áčka sa rázne postavila na stranu svojich kolegov a priateľov, aby medzi nimi nevznikala finančná priepasť. Aktuálne sa šušká o možnosti, že mohol časom na obrazovkám objaviť seriál, ktorý by sa zameral len na Howarda a Rajesha, teda postavy, ktoré vždy mali veľký potenciál a ich čudné priateľstvo vždy vzbudzovalo úsmev na tvárach divákov.

Televízia CBS oficiálne nekomentuje možný návrat niektorých postáv. Minimálne v blížiacej televíznej sezóny 2019/2020 štartujúcej od septembra sa žiadna ďalšia variácia Teórie veľkého tresku neobjaví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch