Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude Teória veľkého tresku pokračovať? Dostane vlastný príbeh Penny a Leonard?

Najsledovanejší a najdlhšie vysielaný sitkom sveta povedal svoj posledný vtip v polovici mája. Úvahy o voľnom pokračovaní však stále neutíchajú.

03.07.2019 07:00
teória veľkého tresku, kaley cuoco, johnny... Foto:
Šušká sa, že by Teória veľkého tresku mohla pokračovať novým spin-off seriálom zameraným na Penny a Leonarda.
debata

Televízia CBS sa len veľmi ťažko lúčila so svojim seriálovým veteránom a preto nie je prekvapením, že si vie predstaviť akékoľvek pokračovanie v podobe ďalšieho spin-offu. Mladý Sheldon je už etablovaný a nedávno bol obnovený rovno na dve série, tretiu a štvrtú. Avšak Teória veľkého tresku bola len jedna a fanúšikovia majú k nej špeciálny vzťah. Posledná dvojepizóda navyše predviedla dokonalý koniec, respektíve začiatok úplne novej etapy životov pojašených a milovaných hrdinov.

Tvorcovia síce sitkom museli ukončiť a uzavrieť dvanásťročný príbeh, keďže herec Jim Parsons (Sheldon) odmietol predĺženie svojej zmluvy a chcel po dvanástej sérii odísť. Hlavný autor seriálu Chuck Lorre sa radšej rozhodol ukončiť nakrúcanie a stopnúť rokovania so stanicou, tá mala ideu priniesť ďalšie dve série a vyvážiť účinkujúcich zlatom, len aby podpísali kontrakty. Vyzeralo to dokonca viac ako nádejne, hoci celé obsadenie tvrdilo, že je unavené z dlhodobého nakrúcania.

Po oznámení rozhodnutia Parsonsa sa ukázalo, že to tak nebolo a všetci boli ochotní pokračovať a ťažko sa zmierovali s krutou realitou, že dvanásta séria bude posledná. Televízny svet sa vie vysporiadať s rôznymi zvratmi. Neochota „Sheldona“ pokračovať neznamená, že by sa nemohla zrealizovať alternatíva len s niektorými postavami. A vyzerá to tak, že nápady sú na stole.

Hoci nič nie je oficiálne potvrdené, špekulácie o ďalšom spin-off seriáli sú viac ako živé. CBS sa netají tým, že Chucka Lorrea oslovila, aby vytvoril nové pokračovanie. Podľa stanice loptička je na jeho strane ihriska.

Po skončení pôvodného seriálu sa vyrojili otázky o tom, či by mohli, vzhľadom na (ne)uzavretie, pokračovať individuálne príbehy. Želiezko v ohni je Penny (Kaley Cuoco) a Leonard (Johnny Galecki), keďže ich zápletka sa končila tehotenstvom blondínky, o ktoré nikdy nemala záujem, avšak teraz sa z neho tešila. Nový spin-off seriál by sa mohol zamerať na tieto dve postavy v novom prostredí.

Herečka Kaley Cuoco priliala ešte olej do ohňa, keď sa vyjadrila o potenciálnom spin-offe s veľkou nádejou a ochotou byť jeho súčasťou, má však jednu podmienku. „Jedinej osobe, ktorej by som povedala – áno – je Chuck Lorre. Musel by prísť a povedať, poďme do toho. Aj, keď nevidím vlastný seriál pre Penny a Leonarda, ak by ho chcel zrealizovať, povedala by som áno“, uzavrela herečka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kaley Cuoco #Johnny Galecki #Teória veľkého tresku #oseriáloch