Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tretia séria Za sklom inšpirovaná vraždou Kuciaka sa už nakrúca! Máme fotky

Len pred dvoma dňami televízia JOJ spustila nakrúcanie dlhoočakávanej tretej série kriminálky Za sklom. Nová sezóna bude najkontroverznejšia. Základný príbeh sa inšpiruje tragickou udalosťou, ktorá minulý rok navždy zmenila Slovensko. Tvorcovia sa rozhodli do deja zakomponovať vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

06.06.2019 07:00
za sklom 3, za sklom, ján koleník, Foto:
Padla prvá klapka tretej série. Dátum štartu vysielania ešte nie je známy.
debata (8)

Osud jedného z najdrahších projektov Jojky dlhší čas visel vo vzduchu. Po viacerých presunoch vysielania druhej série sa začali množiť podozrenia o možnom politicko-spoločenskom tlaku, ktorý mal brániť vysielania, čo televízia rázne odmietla.

Po odvysielaní prvej epizódy, v novembri 2017, sa prijalo operatívne rozhodnutie stiahnuť seriál z ponuky a nájsť mu vhodnejší vysielací čas. Ten sa našiel v máji 2018, keď sa Za sklom dostalo do hlavného vysielacie času, čo sa prejavilo v náraste sledovanosti, tá kontinuálne rástla až do samotného finále.

Následne Jojka si dávala načas a s potvrdením tretej série váhala. Druhá séria sa dotkla prepojenia mafie s najvyššími vládnymi špičkami a objavil sa aj kontroverzný podnikateľ Vozner, v podaní Maroša Kramára. Zdanlivo fiktívne nuansy „nenápadne“ pripomínali reálne skutočnosti.

Zaujímavosťou je, že tvorcom sa podaril husársky kúsok a náhodou predpovedali budúcnosť. Veľkopodnikateľ skončil za mrežami. O necelý rok sa to isté stalo reálnemu kontroverznému podnikateľovi, ktorý je očividnou inšpiráciou. Avšak to už bolo po tragických udalostiach, ktoré si dovtedy nikto nevedel predstaviť, že sa v našich končinách môžu stať.

Pohľad do zákulisia prvého dňa nakrúcania... Foto: TV JOJ
za sklom 3, za sklom, Pohľad do zákulisia prvého dňa nakrúcania tretej série.

Vražda novinára a jeho snúbenice zmenila Slovensko a tvorcovia seriálu, ktorí medzičasom dostali zelenú pre tretiu sériu nemohli tento fakt ignorovať. Jeden z hlavných motívov sa bude niesť v tomto tragickom duchu.

V novej sérii diváci môžu očakávať návrat obľúbených postáv, nebude chýbať Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Zuzana Kanócz a nováčikom je Jana Kolesárová, ktorá si zahrá novú partnerky vyšetrovateľky Letrichovej (Kanócz).

Kolesárovej postava sa volá Silvia Oravská. Na všetkých pôsobí ako šedá myš. To je jej výhoda, ktorou mätie svoje okolie. Myslí jej to, nie je prchká, koná s rozvahou a systematicky. Je v NAKA už dlho. Svojou nenápadnosťou nikomu neprekáža, nevzbudzuje žiarlivosť, ani podozrenie. Nikto ju nevníma ako konkurenciu. Ona to vie a využíva to. Prvé zábery vznikli v Bratislave a nakrúcalo v priestoroch podzemného parkoviska.

V tretej sérii nebude chýbať Tomáš Maštalír a... Foto: TV JOJ
za sklom 3, za sklom, tomáš maštalír, jana kolesárová, ján koleník, V tretej sérii nebude chýbať Tomáš Maštalír a Ján Koleník. Novou posilou je Jana Kolesárová.

Po turbulentnej druhej sérii, keď sa zdalo, že Noro a Maxo budú stáť na opačných barikádach zákona, obaja očakávajú, že sa veci vrátia do normálu a ich partnerstvo sa posilní tým, čím si prešli. Maxo (Maštalír) dúfa, že spoločne budú ešte odolnejší, aby ustáli tlaky a obštrukcie, ktoré na nich systém určite vyvinie. Vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice všetko zmení. Mení sa nielen atmosféra v spoločnosti, ale aj tlaky na vyšetrovateľov sú horšie, ako kedykoľvek predtým.

Preskupil sa pomer síl a nové rozloženie zvýšilo pocit strachu a znížilo istoty beztrestnosti. O čo sú obavy väčšie, o to s väčšou razanciou treba reagovať. Strach z toho, že táto hostina je posledná, spôsobuje, že bitka o každú odrobinku zo stola sa stáva súbojom na život a na smrť. Na pozadí takejto atmosféry sa odohráva náš fiktívny príbeh, ktorý má však veľa podobností s realitou.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #Ján Koleník #Za sklom #oseriáloch