Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Táňu Pauhofovú uvidia aj Američania! Nový seriál im ukáže pád komunizmu

HBO pokračuje v nakrúcaní lokálnej tvorby, tento rok sa diváci môžu tešiť na seriálovú lahôdku nabitú hviezdnymi menami. Bez vedomia čaká dvojitá premiéra. Prvé dve časti z celkovo šiestich bude mať špeciálnu prezentáciu na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Celý seriál diváci uvidia v novembri, pri príležitosti 30. výročia pádu komunistického režimu.

04.06.2019 07:00
Táňa Pauhofová Foto:
Hlavnú úlohu v novom seriáli z produkcie HBO stvárňuje Táňa Pauhofová.
debata (3)

Šesťdielny seriál, ktorý je televíznym scenáristickým debutom Ondreja Gabriela, vznikol v réžii medzinárodne rešpektovaného Ivana Zachariáša (Pustina). Na seriáli sa ako odborný poradca podieľal aj spolupracovník CIA a svetovo uznávaný expert na špionážnu techniku ​​H. K. Melton alebo znalec operatívnych prostriedkov československej tajnej služby Daniel Povolný.

Bez vedomia pojednáva o profesionálnej huslistke Márii (Táňa Pauhofová), ktorá kedysi za dramatických okolností emigrovala do Anglicka z komunistického Československa, kde jej manželovi Viktorovi (Martin Myšička), hrozilo väzenie. Neskôr, roku 1989 začína Európou viať vietor zmien. Mária presvedčí Viktora k návšteve Prahy, skoro sa ale ukáže, že to bola tragická chyba.

Táňa Pauhofová v sérii Bez vedomia Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Táňa Pauhofová ako  huslistka Mária v sérii Bez...

Uprostred štátu, ktorý Viktora evidentne stále pokladá za svojho nepriateľa, v krajine, ktorej sama už dávno nerozumie, a ktorá nerozumie jej, stojí Mária pred najväčšou výzvou svojho života. Netuší pritom, že nie je jediná, kto Viktora hľadá. Je tu ešte komunistická Štátna bezpečnosť, britská ambasáda a navyše ešte niekto ďalší. Niekto v pozadí.

Fanúšikovia sci-fi žánru jásajú. V novom... Foto: HBO
bez vedomia, david nykl, Fanúšikovia sci-fi žánru jásajú. V novom seriáli sa objaví aj herec David Nykl, ktorý hral jednu z hlavných úloh v legendárnej Hviezdnej bráne: Atlantída.

Práve preto, že sa Bez vedomia odohráva v predvečer a počas búrlivých politických zmien v Československu v roku 1989, je televízna premiéra Bez vedomia symbolicky stanovená na november 2019, kedy budú prebiehať oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie. Bez vedomia má ambíciu ponúknuť úplne nový, netradičný pohľad na udalosti a dobu, ktoré priniesli Česku a Slovensku slobodu a demokraciu.

Bez vedomia bude mať premiéru v rovnaký deň vo všetkých teritóriách HBO Europe. Špionážna dráma bude tiež k dispozícii predplatiteľom HBO v Amerike prostredníctvom všetkých HBO platforiem. Pôjde teda unikátnu premiéru seriálu z nášho teritória, ktorý nemá doteraz obdobu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #HBO #oseriáloch #Bez vedomia