Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hru o tróny čakajú nové seriály, na pôvodné postavy môžete zabudnúť

HBO sa už dlhší čas netají tým, že sa nemieni vzdať príbehov zo Západozeme a pripravuje viacero spin-off seriálov. Tie však nebudú mať nič spoločné s tým, ktorý nedávno skončil.

27.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, arya, Foto:
Fanúškovia dúfali, že minimálne Arya dostane vlastný seriál. HBO im poslalo jasný odkaz.
debata (1)

Táto správa mnohých fanúšikov poteší, keďže ôsma séria doslova spôsobila odpor voči tomuto seriálu, pre iných to môže byť sklamanie. Najmä posledné scény záverečnej série dával nádej, že v budúcnosti by sa na obrazovkách objaviť obľúbené postavy, ktoré prežili krvavý boj o Železný trón. Televízia má však jasný odkaz! Zabudnite na Jona Sneha, Aryu Stark alebo Tyriona Lannistera. Najmä pri druhej menovanej sa vlastný seriál doslova núka.

Všetky články o Hre o tróny si môžete prečítať tu!

Arya Stark v posledných scénach sa vydala na dobrodružstvo, ktoré by malo veľký potenciál preskúmať. Odvážna malá bojovníčka išla skúmať neprebádané zákutia Západozeme, ktoré nie sú ani na mapách. Programový riaditeľ však vyslal jasné posolstvo. Týmto smerom sa nové seriály z prostredia Hry o tróny nebudú uberať. Bez ohľadu na to, že príbehy Jona, Arye, Sansy, Tyriona, Brana majú veľký potenciál. Ich životy zostanú len pleciach fanúšikovskej predstavivosti.

Pôvodne sa pripravovala pätica nových seriálových odnoží. Jedna z nich, s pracovným názvom Bloodmoon, sa už dokonca v týchto dňoch nakrúca. Jeden námet už televízia zahodila a podľa HBO zostávajúca trojica sa naďalej úspešne vyvíja, pričom je veľká nádej, že v budúcnosti sa tieto postupne dostanú na obrazovky. Primárna pozornosť je aktuálne venovaná práve Bloodmoon, nový seriál sa už niekoľko týždňov nakrúca v štúdiách v Belfaste, teda na miestach, kde sa produkovala aj pôvodná Hra o tróny.

Programový riaditeľ HBO má na celú situáciu jednoduché vysvetlenie, prečo sa nové seriály nebudú zaoberať notoricky známymi postavami. Tie patria do sveta, ktorý na obrazovky dostali televízni tvorcovia David Benioff a D.B.Weiss a tam by mali aj zostať. Nové seriály pôjdu svojou cestou, prinesú nové tváre, nové príbehy, nové zápletky a najmä budú predchádzať udalostiam z pôvodného seriálu. Pritom tam bude zachovaná neopakovateľná atmosféra a odkazy, ktoré budú blízke aj divákom, ktorí budú stále spomínať na Hru o tróny, či v dobrom alebo zlom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch