Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nečakané! Do seriálu NCIS sa v posledných sekundách vrátila obľúbená postava

Kto by si myslel, že seriálový veterán, dobre známy aj divákom na Slovensku, melie už z posledného, tak sa poriadne mýli. NCIS počas minulotýždňového finále 16. série prinieslo prekvapujúci zvrat.

28.05.2019 07:00
NCIS, ncis, námorný vyšetrovací úrad, Foto:
Seriál NCIS stále boduje medzi divákmi. V USA na jeseň začne už 17. séria.
debata

Televízia CBS stále boduje so svojou námornou kriminálkou NCIS – Námorný vyšetrovací úrad, aj počas nedávno skončenej 16. série. Tú sledovalo 12 miliónov divákov v priemere na epizódu, čím si seriál stále drží popredné priečky medzi najsledovanejšími seriálmi v štandardných televíziách. Niet divu, že stanica má stále záujem o nové príbehy. Už túto jeseň sa seriál vráti s neuveriteľnou 17. sériou, rovnako budú pokračovať aj jeho dva spin-off seriály – Los Angeles a New Orleans.

Ešte nedávno sa šepkalo o tom, že by aj napriek vysoko nadpriemernej sledovanosti, mohol skončiť. Vypršala platnosť kontraktu s hlavnou hviezdou Markom Harmonom, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou. Ten sa však dohodol na nových podmienkach, ktoré primárne priniesli vyšší honorár a tak CBS potvrdila aj 17. sériu. Diváci sú stále hladní po kriminálnych zápletkách a nevadí im, že sa už takmer úplne vymenil celý NCIS tím. Pilier seriálu, v podobe Gibbsa, je tám stále a to stačí.

Práve minulý týždeň, keď končila 16. sezóna, sa ukázalo, že tvorcovia rovnako ako seriál, nepatria do starého železa a stále vedia priniesť veľké prekvapenia do deja. V posledných sekundách epizódy, s poradovým číslom 24 a názvom Daugthers, prišlo šokujúce odhalenie. Do seriálu sa vrátila postava, ktorej návrat nebol avizovaný a nikto ho nečakal.

Tajnosti okolo návratu tejto postavy zašli tak ďaleko, že o ňom netušili ani samotní účinkujúci. Tvorcovia chceli predísť predčasnému úniku, ako to je už zvykom v dnešnej online dobe. Poslednú stránku scenáru dostal tesne pred nakrúcaním iba Mark Harmon. Nakrúcanie sa začalo, keď ostatní členovia tímu mali za sebou poslednú klapku ešte stále aktuálnej série. O tejto zápletke pritom vedeli iba dvaja hlavní showrunneri seriálu – Frank Cardea a Steven D. Binder.

O čo išlo? Do NCIS sa vrátila mimoriadne obľúbená Ziva v podaní herečky Cote de Pablo. Tá sa ako Ziva objavila až v tretej sezóne a seriál opustila v poslednej časti 11. série. Dlho sa špekulovalo o tom, či je Ziva stále nažive. Je! Prísne bezpečnostné opatrenia s jej jedinou scénou v 16. sérii zašli tak ďaleko, že na nakrúcanie prišla zamaskovaná a zadnými dverami štúdia.

„Ahoj Gibbs! Nie je čas na zdvorilosti. Si v nebezpečenstve“, bez okolkov obarila Gibbsa Ziva po návrate po piatich rokoch.

Tvorcovia avizujú, že tento prekvapujúci návrat je iba začiatok. Diváci sa so Zivou stretnú aj počas prvej epizódy nadchádzajúcej 17. série, ktorej nakrúcanie sa začne počas neskorého leta. Práve Ziva rozohrá hlavnú zápletku pripravovanej série. Jej ďalšie účinkovanie nie je vylúčené, avšak určite sa herečka nevráti ako hlavná postava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #NCIS