Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kritika, výčitky, nadávky, ale aj chvály. Aké sú top momenty konca Hry o tróny?

Finále Hry o tróny síce rozdelilo fanúšikov na dva tábory, tvorcovia však dosiahli, čo chceli. O seriáli sa vedú vášnivé debaty a dostal sa pod kožu aj tým, ktorí ho poriadne ani nesledovali. A to je splnený sen každej televízie a tvorcov. Bez ohľadu na pozitívnu alebo negatívnu kritiku, Hra o tróny dosiahla to, o čom iné seriály môžu len snívať.

23.05.2019 07:00
debata (1)

1. Príchod do zničeného Kráľovho prístaviska

Ohnivá apokalypsa, ktorú mala na svedomí Daenerys a Drogon nenechala takmer nikoho nažive. Mesto bolo zničené a najmä pre Tyriona to bolo veľké zlyhanie. Stál po boku vrahyne a tyranky.

Tyrionovi sa naskytol desivý pohľad na zničené... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, tyrion, Tyrionovi sa naskytol desivý pohľad na zničené Kráľovo prístavisko.

Prečítajte si recenziu poslednej časti Hry o tróny v článku: Šokujúci koniec alebo predvídateľný paškvil? Hra o tróny sa skončila

2. Vojna sa len začala!

Daenerys dosiahla čo chcela, má Železný trón. To jej však nestačilo. Jej predstava o novom svete spočíva vo vyvraždení všetkých v Západozemi, ktorí boli „obeťami“ starého systému.

Nad zničeným Kráľovým prístaviskom zaviala... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, kráľovo prístavisko, Nad zničeným Kráľovým prístaviskom zaviala vlajka rodu Targaryenovcov.

3. Diabolská Daenerys

Tvorcovia sa v poslednej časti pekne pohrali so symbolikou. Príchod Daenerys do zničeného Kráľovho prístaviska je zobrazený v prenesenom význame ako príchod diabla.

Tvorcovia sa počas poslednej časti pohrali so... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, daenerys, drogon, Tvorcovia sa počas poslednej časti pohrali so symbolikou. Nakoniec sa z Daenerys stala hlavná nepriateľka. Priam diabolská!

4. Smrť Jaimeho a Cersei

Tyrion zlyhal nielen ako pobočník, ale aj ako brat. Aj napriek všemožnej snahe zachrániť svojich súrodencov sa mu ani to nepodarilo. V podzemných ruinách nachádza mŕtve telá Jaimeho a Cersei, ktorým sa nepodarilo utiecť z mesta.

Bolestné odhalenie. Tyrion našiel mŕtve telá... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, tyrion, jaime, cersei, Bolestné odhalenie. Tyrion našiel mŕtve telá svojich súrodencov, ktorých chcel všemožne zachrániť. Nepodarilo sa mu to.

5. Vyplnené proroctvo

Náznak z druhej série sa v tej ôsmej stal skutočnosťou. Daenerys kráčala zničenou korunovačnou miestnosťou a tentokrát sa dotkla Železného trónu a spečatila svoj osud.

V prvej vízii sa Daenerys nedotkla trónu, jej... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, daenerys, železný trón, V prvej vízii sa Daenerys nedotkla trónu, jej osud sa oddialil. Teraz sa ho dotkla a spečatila svoj osud.

6. Smrť šialenej kráľovnej

Jon vykonal svoj posledný hrdinský čin. Rovnako ako Tyrion si musel priznať osobné zlyhanie, keď pomáhal Daenerys pri jej križiackej výprave. Jediná cesta, ako zabrániť vyvraždeniu Západozeme bola smrť dračej kráľovnej.

Jon naplnil svoj osud, keď sa vrátil späť medzi... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, jon, daenerys, Jon naplnil svoj osud, keď sa vrátil späť medzi živých. Bol ich odvekým ochrancom. Vedel, že musí Daenerys zabiť.

7. Koniec Železného trónu

Drogon, ktorý sa dojemne snažil „prebudiť“ svoju mŕtvu matku, roztavil Železný trón. Symbol prehnitého systému, ktorý mal na svedomí tisícky mŕtvych. Vzal telo Daenerys a odletel s ňou na neznáme miesto. Bola to bodka za Khaleesi a jej drakmi.

Po smrti Daenerys Drogon zničil Železný trón... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, jon, železný trón, Po smrti Daenerys Drogon zničil Železný trón ako symbol prehnitého a smrtiaceho systému.
Železný trón ako symbol starých čias zmizol.... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, železný trón, Železný trón ako symbol starých čias zmizol. Západozem vstúpila do nových čias.

8. Nový svet

Jedna epocha Západozeme sa skončila, nová sa začala. Panovníci sa už nebudú rodiť, ale voliť. Najmocnejšie rody si vždy zvolia nového vládcu. Sansa si vydobyla nezávislosť pre Zimohrad a Sever. Sedem kráľovstiev bolo minulosťou.

Posledná séria Hry o tróny prekvapila početnými... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, tyrion, Posledná séria Hry o tróny prekvapila početnými predčasnými únikmi na internet, ale aj zábermi, ktoré sa nemali dostať von.

9. Nech žije nový kráľ!

Rozhodnutie mocných sa vyjadrilo jednohlasne. Nový kráľom už Šiestich kráľovstiev sa stal Bran Zlomený.

Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, arya, sansa, bran, Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz panovníkov budú voliť zástupcovia rodov.

10. Jon a Duch

Diváci dostali to, čo chceli. Po obrovských výčitkách hovoriacich o nevhodnom správaní Jona voči svojmu vlkovi Duchovi sa v poslednej časti znova stretli a bolo to privítanie, na aké sa čakalo celú ôsmu sériu.

Tvorcovia si stihli udobriť aj fanúšikov. Jon... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, jon, duch, vlk, zlovlk, Tvorcovia si stihli udobriť aj fanúšikov. Jon sa radostne zvítal so svojim vlkom Duchom, ktorého počas minulých epizód ignoroval. Tento fakt rozzúril skalné publikum.

10. Rozuzlenie

Jon dostal trest, ale v konečnom dôsledku vyslobodenie. Vrátil sa k Nočnej hliadke, nemohol mať ženu, deti a majetok. Na severe ho čakal Tormund a Duch. Dostal sa na miesta, kde bol vždy šťastný. Arya opustila Západozem a vydala na miesta, kde sa končia mapy. Sansa sa stala kráľovnou Severu. Bran dostal nových radcov vedených Tyrionom.

Jon musí žiť v exile. Vrátil sa na miesta, kde... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, jon, Jon musí žiť v exile. Vrátil sa na miesta, kde bol vždy šťastný. Za Stenu, k Tormundovi a Divokým.
Nech žije nový kráľ Západozeme - Bran Zlomený. Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, bran, Nech žije nový kráľ Západozeme - Bran Zlomený.
Arya opustila Západozem a vydala do... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, arya, Arya opustila Západozem a vydala do nezmapovaného sveta.
Sansa dosiahla všetko, čo chcela. Sever zostal... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, sansa, Sansa dosiahla všetko, čo chcela. Sever zostal slobodný a nezávislý a ona sa stala jeho kráľovnou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch