Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hru o tróny čaká ešte jeden koniec! Fanúšikovia vstúpia na zakázané územie

Pred týždňom sa seriálové spracovanie Hry o tróny skončila a šiesta epizóda uzavrela dlhoročný príbeh. HBO má pre fanúšikov ešte jednu čerešničku na torte. V nedeľu odvysiela špeciálny dvojhodinový dokument, v ktorom odhalí celé zákulisie nielen ôsmej série.

26.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, železný trón, Foto:
Železný trón ako symbol starých čias zmizol. Západozem vstúpila do nových čias.
debata (2)

Nakrúcanie záverečnej série sprevádzali mimoriadne bezpečnostné opatrenia, ktoré v súvislosti s únikmi informácií už počas samotnej produkcie, ale aj počas vysielania, neraz vyzneli absurdne. Filmovanie poslednej šestky epizód trvalo až desať mesiacov a spolu s rekordným 90-miliónovým rozpočtom sa Hra o tróny zaradili medzi tie najväčšie televízne produkcie, aké kedy boli zrealizované.

Prečítajte si recenziu poslednej časti Hry o tróny v článku: Šokujúci koniec alebo predvídateľný paškvil? Hra o tróny sa skončila

Hoci pravidelne unikali amatérske fotografie z exteriérových scéne a fanúškovia po celom svete mohli „úspešne“ špekulovať, čo filmári nakrúcajú. Každopádne sa takýto spôsobom podarilo mapovať bitka o Zimohrad alebo vypálenie Kráľovho prístaviska. Na tento účel bol postavený v Belfaste falošný chorvátsky Dubrovnik. V útrobách Titanic Studios sa nakrúcali všetky interiérové scény a tam sa už senzáciechtiví stalkeri nedostali.

HBO sa rozhodlo ukázať aj toto zakázané územie a odhaliť úplne všetko o celej Hre o tróny. Dvojhodinový dokument s podtitulom The Last Watch ukáže všetky zákutia ôsmej série, prípravu monumentálnych kulís, prípravu bojových scén, špeciálnych efektov. Nebudú chýbať ani známe tváre, ktorých postavy v seriáli skončili dávnejšie, ale aj nedávno. Lákadlom má byť pohľad na hercov, ktorí účinkovali v poslednej sezóne. Nebudú chýbať ich bezprostredné reakcie pri čítaní scenárov, ale moment, keď sa dozvedeli, ako ich postavy skončia.

Diváci uvidia aj dojemnú rozlúčku hercov z ich postavami, posledné zábery, ktoré nakrútili.

The Last Watch má bodkou za celým fenoménom, ktorý Hra o tróny začala. Ticho nebude trvať dlho. Aktuálne sa už na plné obrátky nakrúca prvý spin-off seriál. Predpokladá sa, že ak pilotná epizóda uspeje, tak prvá séria sa dostane do vysielania v roku 2020, aby konkuroval konkurenčnému Pánovi prsteňov, ktoré seriálovú adaptáciu chystá streamovacia spoločnosť Amazon a odborníci predikujú, že návrat do Stredozeme má byť dostatočnou náhradou za Západozem.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch