Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najprv káva a teraz...Hra o tróny vo finále opäť s chybou, televízia bude mazať

Posledná epizóda, ktorá definitívne uzavrela dej Hry o tróny rozvášnila fanúšikom nielen dejom, ale aj chybnými zábermi, ktoré sa dostali do finálneho strihu. V štvrtej epizóde sa objavil téglik s kávou, v šiestej a poslednej časti to bola plastová fľaša s vodou.

21.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, tyrion, Foto:
Posledná séria Hry o tróny prekvapila početnými predčasnými únikmi na internet, ale aj zábermi, ktoré sa nemali dostať von.
debata

Mala to byť úsmevná situácia, no skalní fanúšikovia spravili z niekoľkosekun­dového prestrihu s kávou kauzu. Trvalo to dva dni a peklo na sociálnych sieťach, kým HBO spravil rázny krok a na svojich online platformách zverejnilo novú verziu epizódy, v ktorej bol pohárik známej značky digitálne odstránený. Tvorcovia chybu priznali a ospravedlnili sa divákom, pričom dodali vtipnú poznámku, že Západozem bola prvá krajina, v ktorej mali Starbucks.

Prečítajte si recenziu poslednej časti Hry o tróny v článku: Šokujúci koniec alebo predvídateľný paškvil? Hra o tróny sa skončila

Išlo pritom o mimoriadne komplikované scény na koordináciu, hoci sa to vo výsledku zdá priam neuveriteľné. V tejto veľkej scéne vystupovali naraz takmer všetky hlavné postavy a musela sa nakrúcať niekoľko dní a neustále opakovať, keďže štáb zvolil zaujímavú stratégiu a išlo najmä o dokonalú choreografiu zúčastnených hercov.

Jednotlivé skupinky hercov a ich dialógy sa najprv nakrúcali zvlášť, aby sa vo finálnom strihu mohli vyskladať tak, aby všetko pôsobilo, že všetko prebiehalo súvisle. Pritom, scény, kde boli všetci spolu boli väčšinou snímané zhora a bolo ich minimum.

Na vlas rovnaká situácia nastala aj vo finálnej epizóde s názvom The Iron Throne. Tentokrát sa na obraze objavil iný plastový predmet. Išlo o malú fľašu s vodou. Chyba je viditeľná približne od 46 minúty. Opäť je na scéne veľa postáv a znova sa nakrúcala niekoľko dní.

Keďže sa scenéria filmovala v Španielsku a vládlo tu horúce počasie, herci sa museli osviežovať. Vybrané scény sa opakovane snímali z viacerých uhlov a znova sa stala chyba a do záverečnej verzie sa na pár okamihov dostali zábery, ktoré pôvodne nemali byť použité.

A tak pri nohách Samwella Tarlyho je jasne viditeľná plastová fľaša s vodou a neskôr v ďalšej scéne je vidno ďalšiu fľašu pri Davosovi Morskom. HBO nezostáva nič iné, len zopakovať scenár spred pár týždňov a opäť dodatočne digitálne tieto scény upraviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch