Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Simpsonovci to opäť dokázali a predpovedali budúcnosť! Tentokrát v Hre o tróny

Obľúbená žltá rodinka púta nielen humorom, ale aj dobrou dedukciou tvorcov, ktorí sa nechtiac opäť trafili do budúcich udalostí.

15.05.2019 07:00
simpsonovci, Foto:
Žltá rodinka to opäť dokázala! Trafila sa do budúcnosti.
debata

Už v roku 2000 varovali pred tým, že Donald Trump sa môže stať americkým prezidentom. Trumpa Simpsonovci parodovali aj v ďalšej časti z roku 2015 po tom, čo ohlásil svoju kandidatúru. V epizóde Bart To The Future sa počíta s Trumpovou administratívou. Lisa Simpsonová sedí v Oválnej pracovni a o stave krajiny hovorí: „Po prezidentovi Trumpovi sme zdedili veľmi nízky rozpočet.“

Po oficiálnom oznámení Trumpovej kandidatúry ho tvorcovia Simpsonovcov zakomponovali do seriálu ešte raz. V časti nazvanej „Trumptastic Voyage“ si seriál uťahoval z momentu, keď Trump oznámil svoju kandidatúru.

Scéna z epizódy, ktorá nápadne pripomína budúce... Foto: FOX
simpsonovci, Scéna z epizódy, ktorá nápadne pripomína budúce udalosti v Hre o tróny.

Kuriozita sa zopakovala aj vďaka Hre o tróny. V nedeľnej epizóde s názvom The Bells, ktorá je predposlednou časťou, diváci videli zrod šialenej kráľovnej Daenerys a smrť viacerých hlavných postáv, ktoré sa v seriáli objavovali od úplného začiatku seriálu. Fanúšikovia sa rozlúčili s týmito postavami: Varys, Euron Greyjoy, Harry Strickland, Cersei Lannister, Jaime Lannister, Qyburn, Sandor Glegane, Gregor Clegane (Hora), plus tisíce poddaných v Kráľovom prístavisku.

Jedna z mnohých deštrukčných scén z nedeľnej... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, drogon, kráľovo prístavisko, Jedna z mnohých deštrukčných scén z nedeľnej epizódy Hry o tróny.

Pointou tejto epizódy však bolo vypálenie Kráľovho prístaviska v podaní Daenerys a draka Drogona. V prvej epizóde 29. série Simpsonovcov, vysielanej v septembri 2018, tvorcovia napísali príbeh, v ktorom sa Homer s rodinou ocitol v alternatívnej realite (ne)nápadne pripomínajúcu Hru o tróny a hlavné mesto fiktívnej Západozeme – Kráľovo prístavisko. Nechýbali smrtiaci bieli chodci, draci, ale najmä záverečná pointa epizódy, keď drak vypálil mesto do základov. Teda presne ako v Hre o tróny o takmer dva roky neskôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Simpsonovci #Game of Thrones #oseriáloch