Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Koniec Hry o tróny je na dosah! Kto sa nedočká úplného záveru?

Predposledná epizóda sa nedá inak nazvať, len masakrom. Piata časť s názvom The Bells vysielaná v nedeľu odprevadila z deja niekoľko hlavných postáv, mnohé z nich boli pilierom celého seriálu. Teraz je jasné, že vládnuť Západozemi nebudú.

18.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, kráľovo prístavisko, Foto:
Predposledná epizóda bola v znamení ohňa, dračia kráľovná vypálila Kráľovo prístavisko.
debata

Fanúšikovia sa rozlúčili s týmito postavami: Varys, Euron Greyjoy, Harry Strickland, Cersei Lannister, Jaime Lannister, Qyburn, Sandor Glegane, Gregor Clegane (Hora), plus tisíce poddaných v Kráľovom prístavisku. To však nie je všetko. Zrodila si Šialená kráľovná v podaní Daenerys. Tá sa nechala strhnúť vlastnými vnútornými démonmi, paranojou, smútkom, hnevom a túžbou po moci. Nemohla dopustiť, aby po tom všetkom, čo prežila a obetovala, jej pomedzi prsty pretiekla možnosť získať Železný trón.

Prečítajte si recenziu predposlednej epizódy v článku: Hra o tróny tesne pred koncom: Nekonečné krviprelievanie a ohnivé peklo

Vedela, že zrada jej dýcha na chrbát. Nechala popraviť Varysa, ktorý písal správu o pravom pôvode Jona Sneha. Práve v Jonovi vidí dračia kráľovná najväčšiu hrozbu. Rozprášila Kráľovo prístavisko, miliónové mesto ľahlo popolom. Svoj koniec v náručí Jaimeho našla Cersei, Clegane splnil prísľub smrti bratovi – Hore. Po spoločnom boji skončili v plameňoch.

V nedeľu je na programe úplne posledná epizóda seriálu a svet sa konečne dozvie, kto bude pánom Západozeme a ako sa skončí príbeh aj ostatných postáv. Precitne Daenerys a bude šťastná po boku Jona? Budú vládnuť Západozemi znova Targaryenovci a ich potomkovia? Alebo to bude krutý koniec pre dračiu kráľovnú? Naplní Arya predsalen svoj osud a bude to ona, ktorá popraví Daenerys?

Preberie Jon zodpovednosť a bude to on, kto sa zoči voči postaví svojej kráľovnej, pred ktorou pokľakol a zabije ju? Alebo prezieravá Khaleesi bude o krok vpred a nechá svojich niekdajších spojencov a priateľov zniesť zo sveta skôr, ako ju ohrozia? Čaká Západozem nová krutovláda?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch