Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kauza kávy v Hre o tróny je vyriešená! Televízia spravila rázny krok

Nedeľná epizóda s názvom The Last of the Starks okrem skvelých zvratov priniesla aj úsmevnú situáciu, keď sa objavila scéna s kávou.

09.05.2019 07:00
debata (7)

Ukázalo sa, že aj tvorcovia najdrahšieho a najsledovanejšieho seriálu sú len ľudia a nedopatrením sa do finálneho strihu dostala scéna, v ktorej má pred sebou herečka Emilia Clarke (Daenerys) téglik s kávou zo Starbucksu. Išlo o náročnú scénu, keď sa na Zimohrade oslavovala výhra nad Nočným kráľom a jeho armádou.

Prečítajte si recenziu štvrtej epizódy Hry o tróny v článku: Pravá Hra o tróny sa začala až teraz! Všetky pravidlá sa zmenili, prichádza zrada

Samotní tvorcovia o tejto scéna hovoria ako o jednej z najťažších, hoci sa to divákom môže zdať neuveriteľné. Ide totiž o to, že v tejto veľkej scéne vystupujú naraz takmer všetky hlavné postavy a musela sa nakrúcať niekoľko dní a neustále opakovať, keďže štáb zvolil zaujímavú stratégiu a išlo najmä o dokonalú choreografiu zúčastnených hercov.

Jednotlivé skupinky hercov a ich dialógy sa najprv nakrúcali zvlášť, aby sa vo finálnom strihu mohli vyskladať tak, aby všetko pôsobilo, že všetko prebiehalo súvisle. Pritom, scény, kde boli všetci spolu boli väčšinou snímané zhora a bolo ich minimum. A tu sa zrejme stala aj „chyba“, keď si nikto nevšimol tégliku s kávou, keďže štáb mal nakrútených veľa záberov a rekvizitári sa pozabudli.

Filmári si neustrážili finálny strih štvrtej... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, daenerys, chyba s kávou, Filmári si neustrážili finálny strih štvrtej epizódy. Použili scénu, v ktorom "účinkuje" aj káva.

Detail si dokonca nikto nevšimol ani pri finálnom strihu. Oko pozorných divákov však neodpúšťa chyby a z úsmevnej chybičky spravili jednotlivci priam „kovbojku“. Podľa mnohých išlo o cielenú chybu a okatú reklamu na známy kávový reťazec.

Samotní tvorcovia chybu priznali a ospravedlnili sa divákom, pričom dodali vtipnú poznámku, že Západozem bola prvá krajina, v ktorej mali Starbucks. Absentujúci zmysel pre humor fanúšikov však nabral také obrie rozmery, že sa zasiahlo samotné HBO a uťalo túto absurdnú situáciu, ktorá sa rozpútala na sociálnych sieťach.

V utorok už daná scéna bola bez kávy. Na svojich online platformách už bola nová verzia epizóda, v ktorej digitálne odstránili pohárik s kávou. Postupne sa nová verzia epizódy zmení po celom svete.

Pritom hlavná čerešnička na torte rovnakej scéna sa skrývala niekde inde. „Na obraz“ sa konečne sa dostali aj hlavní showrunneri celého seriálu – David Benioff a D.B. Weiss. Boli prezlečení za Divokých a boli pri scéne, keď Tormund ospevuje Jona ako hrdinu a Daenerys sa len prizerá a uvedomuje si, že nemá podporu Severu. A medzitým bola aj inkriminovaná scéna s kávou.

Vo vlastnom seriáli si konečne zahrali aj jeho... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, David Benioff, D.B.Weiss, Vo vlastnom seriáli si konečne zahrali aj jeho hlavní tvorcovia - David Benioff (vpravo) a D.B.Weiss (vľavo).

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch