Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spokojná Markíza! Oteckovia opäť vo švungu, Susedia sa zas driapu na piedestál

S príchodom jarného počasia to, pred časom, vyzeralo, že markizácke seriálové hity postupne upadnú v diváckej priazni. Posledné dni ukazujú opak.

06.05.2019 07:00
oteckovia, Foto:
Oteckovia a Susedia sú stále najväčšie seriálové hity Markízy.
debata

Najmä šiesta séria Susedov je pomerne rozkolísaná, ako sme aj informovali v predchádzajúcich týždňoch. Výkon komediálneho seriálu sa menil z týždňa na týždeň a skákal z pomerne nízkych čísiel späť na svoje tradičné nadpriemery. Posledné dva týždne sú však Susedov v znamení úspechov. Zabrala aj sviatočná veľkonočná epizóda a aj posledná aprílová epizóda. Tá dokonca priniesla tretí najlepší výsledok šiestej sezóny.

Minulotýždňová časť s názvom Krstiny sa stala v strategickej cieľovej skupine 12 – 54 najsledovanejším nespravodajským programom na trhu. Vyslúžila si až 9.7-percentnú sledovanosť a druhý najlepší trhový podiel 27,4 % v rámci aktuálnej jarnej série. Celkovo si seriál pustilo 461-tisíc Slovákov vo veku nad 12 rokov.

Pravdou však je, že počas tejto série sa Susedia nevedia vyškriabať na 10-percentnú sledovanosť, ktorú v minulosti bez problémov zdolávali. Šiestej sérii sa to podarilo iba raz, počas jej premiérovej epizódy. To isté platí aj o celkovom počte divákov, sitkom sa zrejme už natrvalo usadil pod hranicou 500-tisíc divákov.

Zadarilo sa aj podvečerným Oteckom, ktorí sú tradičným valcom pre konkurenciu. Ale aj oni si zažili postupný pokles sledovanosti. Hoci v ich ich prípade hovoriť o neúspechoch je scestné.

Denný seriál Markízy so svojimi neotrasiteľnými nadpriemernými číslami sledovanosti prináša úspech, aj keď trhový podiel klesne k hranici 35% ako pred pár týždňami. Minulý týždeň sa výkon obľúbeného seriálu opäť vyšvihol takmer k 40-percentnému trhovému podielu, ktorý Oteckovia bez problémov dosahujú a aj prekonávajú.

Pondelková epizóda spred týždňa dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 9.1-percentnú sledovanosť a trhový podiel 39,4 %. Markíza tak môže byť viac ako spokojná, ani priaznivejšie počasie, zatiaľ, výraznejšie neubližuje jej najväčším seriálovým hitom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza