Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny rozniesla konkurenciu na kopytách. Aká bola sledovanosť?

Nedeľná epizóda Hry o tróny bolo zlomová nielen dejom, ale aj vývojom sledovanosti. Podľa očakávaní, padli všetky doterajšie rekordy. Bitku o Zimohrad si nenechali ujsť milióny divákov a pre HBO to bola jedna z najúspešnejších časti vôbec.

03.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, nočný kráľ, night... Foto:
Najnovšia epizóda nedala konkurencii šancu. Sledovanosť pokorila všetky rekordy.
debata (3)

Epizóda s názvom The Long Night bola spolu s finále 7. série najdlhšia v celej histórii seriálu, obe časti mali 82 minút. Uzavretie prvej polovice ôsmej série bolo míľnikom, tvorcovia prekvapujúco uzavreli dejovú líniu, ktorá bola pilierom celého seriálu a nasmerovali pozornosť späť na svet živých, konkrétne na Cersei. Hra o tróny už niekoľkokrát dokázala, že sa vyhráva skôr premyslenými intrigami a zradami a nie bojmi, kde padnú tisíce bojovníkov. A v tomto duchu sa odohrá aj zbytok seriálu.

Prečítajte si recenziu tretej epizódy Hry o tróny v článku: Hra o tróny priniesla krvavé jatky, smrť, temnotu a absolútny nečakaný zvrat

Tretiu epizódu si v nedeľu pustilo 12.02 milióna divákov, čím len tesne sa minul rekord. Práve finále predposlednej série si zaplo 12.07 milióna divákov. Lenže HBO počíta sledovanosť inak ako štandardné televízie a významnú časť tvorí aj online publikum vďaka platformám HBO GO a HBO Now. Práve vďaka tomu sa táto časť vyšvihla na nový rekord.

Ukazuje sa, že seriál má už stabilné publikum v online a pravidelne si ho počas live premiéry pustí viac ako 5 miliónov užívateľov. Teraz to nebolo inak. Celkovo si najnovšiu epizódu pozrelo 17.8 milióna divákov (údaje hovoria len o USA). Tým sa zbúrali všetky doterajšie rekordy.

Druhá epizóda si v televízii pozrelo 10.9 milióna divákov, po prirátaní onlie publika dosiahla 15.9 miliónovú sledovanosť. Premiéra záverečnej série zas prilákala 11.8 milióna divákov k televízorom, celkovo – po prirátaní online divákov – to bolo 17.4 milióna.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch