Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Anketa: Hra o tróny vstupuje do poslednej polovice. Kto zomrie na jej prahu?

Už v nedeľu sa posledná séria Hry o tróny prehupne do svojej druhej polovice, ktorá vyvrcholí veľkým finále 19. mája. Kto padne tesne pred koncom?

04.05.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, daenerys, jon, Foto:
Podarí sa Daenerys a Jonovi vybojovať si miesto na tróne? Alebo sú odsúdení na smrť?
debata

Minulotýždňová epizóda s názvom The Long Night predviedla veľkolepé divadlo a bitku o Zimohrad, ktorú neprežil každý. Tvorcovia však avizovali, že jedna z najdlhších epizód vôbec sa, pochopiteľne, nemôže skončiť úplným happy endom. Monumentálny stret medzi armádami živých a mŕtvych bol pastvou pre oči prizerajúcich sa divákov. Epizóda trvajúca 82 minút ponúkla výlučne len bojové scény, nakrúcala sa 11 týždňov, z toho až 55 nocí filmári nakrúcali exteriérové bojové sekvencie.

Hneď v úvode padla niekoľkotisícová armáda Dothrakiovov a Daaenerys tak prišla o oddané vojsko, ktoré by inak využila proti Cersei, z ktorej sa stala najväčšia hrozba seriálu. Neratájúc Dothrakiov, zahynulo sedem postáv: Nočný kráľ, Melisandra, Theon Greyjoy, Lyanna Mormont, Beric Dondarrion, Doloured Edd, ale aj Jorah Mormont. Jorah a Lyanna boli poslednými žijúcimi členmi klanu Mormontovcov.

Zostávajúce tri epizódy sa zamerajú na finálny boj o Železný trón, na ktorom sebavedomo sedí Cersei Lannister. Po prekvapujúcom uzavretí línie s Nočným kráľom, posledné časti budú ešte viac prekvapujúcejšie ako smrť ľadového nepriateľa. Tieto časti budú extra dlhé – 78, 80 a 80 minút, takže tvorcovia majú pripravený hutný dej. Dá sa očakávať, že až teraz začnú padať aj hlavné a dôležitejšie postavy. Kto to bude? Tipujte v ankete!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones