Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvá epizóda Hry o tróny humorom roztrhala internet. Čo pobavilo najviac?

Prvá epizóda poslednej série Hry o tróny - Winterfell (Zimohrad) zožala veľký úspech u fanúšikov a internet zaplavili vtipné obrázky parodujúce dôležité zvraty.

21.04.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, jon, daenerys,... Foto:
V prvej epizóde sa divákom splnil niekoľkoročný sen. Videli lietať spoločne na drakoch Jona Sneha a Daenerys.
debata (2)

Práve prvá epizóda patrila medzi tie epickejšie, hoci sa tu neodohrali dychberúce strety medzi nepriateľmi, ani šokujúce úmrtia. Tvorcovia ju venovali opätovným stretnutiam postáv, ktoré boli rozdelené ešte v prvých sériách.

Príchod Daenerys s drakmi a vojskom na Zimohrad, prvé stretnutie zostávajúcich Starkovcov s novou kráľovnou. Dojemné dialóg Jona Sneha/Aegona Targaryena a Arye. Lietanie kráľovskéh páru na drakoch, reakcie drakov na prejavovanie si citov. Ale aj dôležitá informácia o tom, že Drogon s Rhaegalom nemajú radi Sever a nie sú pri sile, lebo majú nedostatok potravy.

Trailer k nedeľnej druhej epizóde.

Nechýbal skvelý dialóg bývalých manželov -čoraz sebavedomejšej Sansy a čoraz naivnejšie Tyriona Lannistera o tom, že sa nechal „napáliť“ a Cersei nepošle žiadne vojská, ale chystá vlastnú pomstu. Neprehliadnuteľné bolo sklamanie najvražednejšej ženy Západozeme, keď jej nová armáda jej nepriviezla slony, ktoré mali byť dokonalými vražednými nástrojmi.

Všetkému kraľoval Bran so svojimi nanajvýš čudnými reakciami a nepovšimnutý čakaním na nádvorí Zimohradu na Jaimeho Lannistera, kým ostatní sa chystajú na príchod Nočného kráľa a jeho armády.

Prvá epizóda bola nečakane jedna z najvtipnejších. Tvorcovia si dovolili vsunúť niekoľko dobre mienených dialógov do inak beznádejných zápletiek. Veď úplne prvá veta ôsmej série bola krutý vtip Tyriona Lannistera smerom k eunuchovi Varysovi o zamrznutých semenníkoch.

Fanúšikovia počas 54 minút trvajúcej časti dostali priam nekonečné množstvo námetov na meme obrázky, ktoré celý týždeň plnili humorne ladené stránky o seriáli a niektoré boli naozaj vydarené.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch