Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zombie svet nekončí! Na ceste je tretí seriál. Ponúkne niečo originálne?

Televízia AMC drží slovo a vehementne pokračuje v expanzii svojej najsilnejšej značky The Walking Dead, hoci sledovanosť stále klesá. Rok 2020 bude plný živých mŕtvych, aspoň také sú plány. Či sú diváci ešte zvedaví, je otázne.

16.04.2019 07:00
the walking dead, walking dead, fear the... Foto:
Budúci rok sa diváci dočkajú viacero zombie seriálov naraz. Televízie AMC uvedie už tretí v poradí.
debata

V marci sa skončila deviata séria pôvodného The Walking Dead. Na premiéru čaká piata séria prvého spin-offu Fear the Walking Dead. Stanica premiéru odsunula na začiatok júna. Hovorí sa, že dôvod je prozaický – Hra o tróny. Keďže oba seriály sa vysielajú v nedeľu, AMC je jasné, kto bude víťaz v sledovanosti. Fear the Walking Dead v sledovanosti vždy ťahal za kratší koniec v porovnaní so starším súrodencom a nemôže si dovoliť žiadne ďalšie klesanie.

Pravdou však je, že AMC sa bude snažiť udržať pri živote aj prvý spin-off, aby sa mohli zrealizovať veľkolepé plány pre budúci rok. Okrem pripravovanej desiatej série The Walking Dead je viac ako pravdepodobné, že Fear TWD dostane aj šiestu sériu. Navyše svetlo sveta by mala uzrieť aj avizovaná filmová trilógia s Andrewom Lincolnom alias Rickom Grimesom.

Ten opustil The Walking Dead počas piatej epizódy deviatej série. Hoci mnohí tipovali, že Rick Grimes neprežije, televízia a tvorcovia poriadne prekabátili divákov a práve tento kľúčový charakter poslúži na rozšírenie celého zombie univerza. Jeho príbeh dostane filmovú podobu.

Stanica oznámila, že filmami to rozhodne nekončí. Chce priviesť k životu viaceré odnože a rozširovať pohľad na zombie svet. Preto budúci rok sa do vysielania dostane už druhý spin-off, ktorý dostal rovno objednávku na 10-dielnu prvú sériu. Zamerať by sa mal na dve silné ženské postavy, ktoré blúdia zničeným svetom a hľadajú prežitie.

AMC chce osláviť desaťročnicu The Walking Dead naozaj veľkolepo, otázkou zostáva, či táto značka dokáže ešte niečim zaujať. Tvorcovia tvrdili aj pri Fear the Walking Dead, že ukážu divákom niečo nové. Tento seriál sa mal zamerať na začiatky zombie apokalypsy. Tento námet po prvej sérii išiel rýchlo dostratena a aktuálne je Fear úplne rovnaký ako pôvodný seriál, teda skupina ľudí putuje krajinou, s tým rozdielom, že ide o iné prostredie.

Pripravovaný spin-off seriál môže stroskovať na vyčerpanosti celého námetu. Je nepopierateľné, že čísla idú dole a diváci sa postupne prejedajú bezduchému vraždeniu zombíkov a neustálemu boju proti nových nepriateľom. Čo iné, nové a neopozerané však môže akákoľvek zombie dráma ponúknuť? Ukážka iného kúta sveta nebude stačiť, ak zápletky a ich pointa bude stále rovnaká.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch