Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia sa po prepadoch opäť vzmáhajú, jar škodí Oteckom

Prívetivejšie počasie si začína vyberať svoju daň na diváckom publiku. Najväčším markizáckym hitom klesá sledovanosť.

15.04.2019 07:00
susedia, Foto:
Markíza má dôvod na radosť. Susedia sa opäť vzchopili a sledovanosť vyskočila nahor.
debata

Je nutné dodať, že ide o prirodzený odliv divákov, ktorý sa každý rok opakuje, klesajúci vývoj sledovanosti zaznamenali Susedia aj Oteckovia aj pred rokom. Zmena času a tým pádom dlhšie a teplejšie dni menia zvyky divákov, tí už nesedia pred obrazovkami ako počas dlhej zimy. Zlaté časy pre televízie sa tak končia.

V prípade Susedov však nastal pozitívny obrat. Tí zaznamenali prvý veľký prepad už pred troma týždňami. Posledná marcová epizóda zaznamenala 8.2% sledovanosť, a trhový podiel len na úrovni 23 percent. Tieto hodnoty sa približovali tým tesne pred letnou prestávkou v roku 2018. Úspech nezožala ani prvoaprílová časť. Tá dokonca získala status najmenej sledovanej epizódy v rámci šiestej série. Podliezla hodnoty aj svojej predchodkyne. „Zožala“ len 8.1 percentnú sledovanosť s trhovým podielom 22.6%.

Obrat nastal počas minulého týždňa, keď sa Susedia vyšvihli späť k hodnotám, ktoré sú pre nich viac charakteristické. Dokonca táto epizóda dosiahla druhý najlepší výkon z aktuálne vysielanej série.

V cieľovke 12 – 54 išlo o najsledovanejší program dňa. Časť, v ktorej postavy oslavovali výročie svadby Františkových rodičov uhrala 9.8% sledovanosť a trhový podiel 27.1%. Celkovo si minulotýždňovú epizódu pozrelo 494-tisíc Slovákov.

O divákov prichádzajú Oteckovia, aj keď v ich prípade ide len korekciu rekordných hodnôt, ktoré pravidelne dosahuje. Trhové podiely sa v posledných dňoch skĺzli pod hranicu 40%, pravidelne sa Oteckovia pohybujú medzi 35 – 38%, čo sú stále vysoké nadpriemery. Dá sa očakávať, že v ďalších týždňoch budú hodnoty postupne ešte klesať. Minulý rok Markíza však prvú sériu uťala už začiatkom júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza