Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hádky a nenávisť sú minulosťou. Alebo nie? Sex v meste sa znova vráti

Vyzerá to tak, že diváci a najmä diváčky sa budú znova preháňať v uliciach New Yorku v drahých šatách a topánkach. Legendárny Sex v meste nepovedal svoje posledné slovo!

10.04.2019 07:00
sex v meste, sex and the city, parker, davis,... Foto:
Obľúbená štvorica žien to má zrátané. Na ich miesto nastúpia noví hrdinovia.
debata (1)

Televízia Paramount Network a spisovateľka Candace Bushnell pripravujú novinku, ktorá ponesie silný odkaz, ktorý pôvodný seriál zanechal. Nepôjde však o priame pokračovanie. Preto treba zabudnúť na Carrie Bradshaw a spol., v novom pokračovaní sa predvedú úplne nové postavy a herci.

Candace Bushnell by v lete tohto roka mala vydať novú knihu s názvom Is there still Sex in the City? (Je tu ešte Sex v meste?) a stanica hneď chňapla po tomto námete a sama Bushnell sa pustila rovno do písania scenára prvej epizódy potenciálneho seriálu.

Pôvodný Sex v meste patril pod krídla HBO, dočkal sa šiestich sezón a dvoch filmových spracovaní. Neskôr sa dlho špekulovalo o poslednom treťom filme. Nakrúcanie sa niekoľkokrát odkladalo, prepisoval sa scenár a nakoniec všetko stroskotalo na osobných nezhodách Sarah Jessicy Parker (Carrie) a Kim Cattrall (Samantha). Druhá menovaná sa odmietla zúčastniť v rozlúčkovom filme, nepáčil sa jej ani napísaný príbeh, ani správanie svojej „najlepšej seriálovej priateľky“. Pôvodná štvorica žien, ktorá doteraz ovplyvňuje generácie divákov, sa zrejme už nikdy nevráti.

To však neznamená, že celá zvučná značka zanikne s nimi. Nový seriál by sa mal zamerať na skupinu mužov a žien v strednom veku, ktorí sú v rôznych fázach životov, v rôznych pozíciách a ukážu svetu, že ich čaká kopec zaujímavých situácií. Sama autorka hovorí jasne, že stredný vek je ideálny vek, hoci spoločnosť už hovorí o stabilnom živote, etablovanej práci, odrastených deťoch, venovaniu sa záľubám a žiť usporiadane. Nie je to tak! Je to neopakovateľná šanca dopriať si nové zážitky, prehodnotiť život.

Utiecť z nefungujúceho manželstva, vzťahu, splniť si sny, dať priechod svojej sexualite a pritom mať pred sebou dostatok času začať, hoci, aj od nuly. Samozrejme všetko treba zažiť dokonale upravený v luxusných značkách a štýlovo.

Toto nie je prvý návrat Sex v meste. Pred rokmi televízia The CW vysielala mierne naivný seriál The Carrie Diaries. Dočkal sa iba dvoch sezón a zameral na mladé roky budúcej novinárky Carrie Bradshaw. Išlo skôr o výkrik do tmy, ako o ambíciu vybudovať charizmatický seriál a tak to aj dopadlo.

Nateraz nie je známe, či sa v novom seriáli objavia aj postavy z pôvodného seriálu, autorka to nevylučuje, priestor chce dať skôr nových charakterom a prítomnosť niektorej ikonickej postavy má byť skôr čerešničkou na torte. Prípravy nového seriálu sú len na začiatku, reálne sa k divákom môže dostať až v roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Jessica Parker #Sex v meste #oseriáloch