Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bezpečnostné opatrenia zlyhali. Hra o tróny má za sebou prvý únik!

Zrejme žiaden seriál nepúta takú pozornosť ako Hra o tróny, ktorá je posledné roky pod šialeným drobnohľadom celého sveta. Tento fakt mimoriadne komplikuje prácu filmárov, ale aj hercov.

09.04.2019 07:00
lena headey, hra o tróny, game of thrones, cersei, Foto:
Lena Headey ako Cersei Lannister v 8. sérii Hry o tróny.
debata (5)

Už nakrúcanie siedmej série sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia, keďže na akékoľvek zlyhanie bezpečnosti expresne reagovali fanúšikovia, ktorí striehli na každom kroku. Tento stav pokračoval aj počas samotného vysielania predposlednej sezóny. HBO čelilo viacerým hackerským útokom, niektoré boli uspešné, iné nie. Podarilo sa však zverejniť predčasne dve zo siedmich epizód. Ukoristili aj iné citlivé informácie o hercoch, scenáre, e-maily.

Televízia si je dobre vedomá sily celého seriálu a tak musela výrazne investovať aj do ochrany ôsmej série, ktorá má premiéru už túto nedeľu. Miesta produkcie boli vždy nekompromisne uzavreté, filmári používali aj špeciálne drony. Aj napriek tomu sa počas desaťmesačného nakrúcania podarilo ukoristiť viacero „šťavnatých“ fotiek, ktoré naznačili viaceré zvraty. Išlo najmä exteriérové scény. Väčšina interiérov sa natáčali v štúdiách v Belfaste.

Do premiéry zostávajú už len dni a televízii sa darí tajiť pointu vyvrcholenia seriálu, čo je vzhľadom na vyhrotenú situáciu priam zázrak. Zrada však prišla počas minulotýždňovej slávnostnej premiéry v New Yorku. Herci a pozvaní hostia mali možnosť vidieť prvú epizódu, na ktorú spievajú ódy nielen kritici. Viacerí zúčastnení nerešpektovali pokyny a nahrali si aspoň úvodné titulky k seriálu, ktoré sú rovnako dôležité ako samotná epizóda.

Odrážajú totiž udalosti v seriáli a neraz mnohé naznačujú. To je aj prípad úvodnej sekvencie záverečnej série. Titulky sú úplne nové a od začiatku zachytávajú napríklad pád Steny, ukazujú Zimohrad, ale aj Qyburnovo obriu kušu, ktorá reálne dokáže zabiť draka.

Najväčší úspech naďalej zostáva fakt, že neunikli žiadne zábery z nových epizód, čo sa v konečnom dôsledku môže ešte do nedele zmeniť.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch