Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stroskotaná hviezda zo seriálu OC Kalifornia je späť! Využije ďalšiu šancu?

Ešte pred desiatimi rokmi bola hviezdou prvej veľkosti a šaleli za ňou davy. Potom nastal strmhlavý pád na dno. Tak sa dá vystihnúť doterajšia kariéra herečky Mischy Barton.

09.04.2019 07:00
mischa barton, barton, Foto:
Herečka Mischa Barton má jedinečnú šancu presvedčiť, že je pripravená vrátiť sa späť.
debata

Dnes 33-ročná herečka sa pokúša o ďalší návrat do seriálového sveta a zdá sa, že najhoršie časy má za sebou. Barton zrejme zostane zaškatuľkovaná ako Marissa Cooperová z kultového seriálu OC Kalifornia, v ktorom hviezdila síce len tri roky, to však stačilo, aby pobláznila milióny divákov.

Paradoxom je, že Barton prežívala rovnaké problémy ako jej postava v seriáli. Obrovská popularita seriálu mala za následok, že ju nezvládla. Prišli psychické problémy, pridal sa alkohol, drogy a kolísanie váhy. Herečka chodila na nakrúcanie nepripravená a nebola spôsobilá podať výkon, tvorcovia s ňou veľmi rýchlo stratili trpezlivosť a na konci tretej série OC Kalifornie jej pripravili tragický koniec. Jej smrť patrí medzi najdojemnejšie momenty seriálu a v čase vysielania sa miliónom fanúšikom po celom svete, ale aj na Slovensku, kde má dodnes veľký fanúšikovskú základňu, zastavil dych.

Barton dostala expresného padáka, čo jej podkoplo jej dobre naštartovanú kariéru. Zaujímavosťou je, že po jej odchode to s OC Kaliforniou išlo z kopca veľmi rýchlo. Charizma postavy, ktorú stvárňovala bola pilierom a diváci stratili záujem o ďalšie osudy ostatných hrdinov. Štvrtú sériu museli nakoniec skrátiť a kvôli nízkej sledovanosti televízia FOX seriál ukončila. Ostatní kolegovia ako Ben McKenzie, Adam Brody a Rachel Bilson sa však z obrazoviek nestratili a stále patri medzi najvychytenejšie tváre seriálov.

To sa nedá povedať o Mischy Barton, ktorá pútala pozornosť len svojimi životnými pádmi, začali panovať obavy, aby sa nenaplnil jej osud ako Marissy. Podstúpila viacero liečení, vždy však spadla späť. V roku 2009, teda tri roky po skončení OC Kalifornie jej dala šancu televízie The CW, ktorá ju angažovala ako hlavnú hviezdu seriálu The Beautiful Life, ten však po piatich epizódach museli stiahnuť z vysielania a zrušiť, sledovanosť bola katastrofálna. Z veľkého návratu bolo fiasko.

Odvtedy sa objavovala už len sporadicky v epizódnych postavách alebo v nízkorozpočtových filmoch, bola súčasťou aj tanečnej šou Dancing with the Stars (u nás Let's Dance). Zdá sa, že sa herečke blýska na lepšie časy až teraz. Už dlhšiu dobu je totiž z najhoršieho vonku a začala znova budovať kariéru. Šancu jej tentokrát dáva stanica MTV, ktorá už dávno nie je len hudobnou stálicou. Produkuje aj vlastné reality šou a hrané seriály.

V lete sa do vysielania vráti seriál The Hills, ktorý pred rokmi bol jeden z najúspešnejších projektov MTV. Návraty starých seriálov sú najnovší trend a MTV nezostáva. The Hills sa vráti s podtitulom The Beginnings, vrátia sa staré tváre a pribudne práve Mischa Barton a zdá sa, že tentokrát by jej to mohlo vyjsť. Herečka vyzerá, že minulosť dávno hodila za hlavu a mohla by oprášiť svoju zašlú slávu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mischa Barton #OC Kalifornia #oseriáloch