Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Desivá dráma aj v realite. Hra o tróny mohla prísť o jednu z najväčších hviezd

Svet celebrít a svetových hereckých hviezd nie je taký nablýskaný, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Keď príde na zdravotné problémy, choroby si nevyberajú a aj zdanlivo dokonalý svet sa hercom zrúti ako domček z kariet.

08.04.2019 07:00
debata
Ťažko sa verí tomu, že stačilo málo a herečka... Foto: HBO
emilia clarke, hra o tróny, game of thrones, Ťažko sa verí tomu, že stačilo málo a herečka Emilia Clarke nemusela byť medzi živými.

To je prípad aj herečky Emilie Clarke, ktorá sa po rokoch podelila so svetom so svojimi desivými zážitkami, pri ktorých mohla prísť o život. Dnes si vie ťažko predstaviť, že by Hra o tróny prišla predčasne o svoju dračiu kráľovnú.

V čase, keď mala za sebou nakrúcanie prvej série však Clarke bojovala o holé prežitie a s diagnózou, ktorá zabíja ľudí v priebehu minút. Mozgová aneurysma patrí medzi najnebezpečnejšie ochorenia, výduť mozgových ciev sa ťažko zisťuje a spravidla, keď praskne, človek môže veľmi rýchlo zomrieť alebo utrpieť poškodenia mozgu, ktoré ho diskvalifikujú z plnohodnotného života.

Len malé percento má to šťastie, že lekári ešte vedia skoro zasiahnuť a eliminovať škody. Emilia Clarke zažila priam hororové chvíle, keď sa pripravovala na nakrúcanie druhej série a prepadla ju silná bolesť hlavy, ktorá ju zrazila na kolená. Veľmi rýchlo si uvedomila, že toto nie je klasická bolesť hlavy alebo migréna.

„Chvíľu som sa snažila zbaviť bolesti aj nevoľnosti a povedala som si, že nebudem ochrnutá. Zahýbala som prstami, aby som udržala nažive moju pamäť, okrem iného som sa snažila spomenúť si aj na niektoré texty z Hry o tróny,“ naznačila herečka svoj desivý zážitok. Našťastie sa v krátkom čase dostala do nemocnice, kde jej bleskovo určili diagnózu a podstúpila operáciu.

Šok prišiel, keď nastal boj s následkami. Hoci lekári včas zasiahli, mozog potreboval istý čas na zotavenie a s týmto stavom prišli aj menšie komplikácie. Herečka si nemohla spomenúť na svoje meno, mala problémy s rečou. Obávala sa, že jej kariéra sa skončila. V priebehu pár dní však príznaky afázie ustúpili a o niekoľko týždňov bola na pľaci a nakrúcala novú sériu Hry o tróny.

Toto sa stalo v roku 2011. Peklo sa zopakovalo aj o dva roky neskôr, keď bola už pod pravidelným lekárskym dohľadom a objavili jej ďalšiu aneurysmu. Opäť podstúpila operáciu. Liečenie už bolo náročnejšie a bolestivejšie ako prvýkrát. Načas sa stiahla z verejného života a venovala sa iba zotaveniu. Našťastie opäť úspešne. Zaujímavosťou, že jej vážne problémy si médiá nevšimli a až po rokoch sa rozhodla o nich Emilia Clarke prehovoriť. Odvtedy je stále pod dohľadom, no od poslednej operácie je v poriadku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Emilia Clarke #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch