Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česko dostane vlastnú CNN! Prima spustí spravodajskú stanicu

Televízna skupina Prima spustí v Česku počas 12 mesiacov nový spravodajský kanál CNN Prima News. Kontinuálne spravodajstvo v terestrickej, káblovom aj satelitnom vysielaní v českom jazyku bude ponúkať na základe partnerstva s firmou CNN International Commercial (CNNIC). Obsah bude vytvárať oddelenie spravodajstva skupiny Prima.

03.04.2019 07:00
cnn prima, prima logo, televízia prima, cnn, Foto:
Logo novej spravodajskej televízie CNN Prima News.
debata

CNN Prima News je zatiaľ najnovšíou národnou spravodajskou stanicou, ktorej CNN poskytuje licenciu na svoju značku, a zaradí sa tak vedľa ostatných staníc, ktorými sú už napríklad CNN Indonézia, CNN Filipíny, CNN News-18, CNN Turecko, CNNMoney Švajčiarsko a CNN Grécko. Členom redakčnej rady CNN Prima News bude renomovaný novinár z centrály CNN. Informuje televízia na svojich internetových stránkach.

CNN Prima News bude sídliť v úplne novej spravodajskej centrále v Prahe, ktorá bude vybavená najmodernejším technickým zázemím. Prima sa má tento rok presťahovať z Palmovky do Strašníc na Vinohradskú ulici, do budovy, kde predtým sídlil mobilný operátor Vodafone.

CNN Prima News sa stane deviatou stanicou v portfóliu skupiny Prima. Obsahom vysielania bude domáce spravodajstvo, zabezpečované skupinou Prima, ale aj medzinárodné spravodajstvo aj relácie dodávané spoločnosťou CNN. Na domácich reportážach sa budú podieľať aj jednotlivé regionálne spravodajské tímy skupiny Prima. CNN Prima News bude zabezpečovať spravodajský obsah i pre ostatné kanály a on-line platformu skupiny Prima.

Súčasťou partnerskej licencie je popri poskytovaní obsahu CNN a použitie značky tiež odovzdávanie expertízy a rozsiahle poradenstvo, súvisiace so spúšťaním novej spravodajskej stanice. V nasledujúcich mesiacoch Prima a CNN urobia všetky nutné kroky, ktoré sú pre štart nového kanála nevyhnutné.

„Začatím vysielania stanice CNN Prima News začne v Českej republike úplne nová éra dynamického objektívneho spravodajstva, ktoré u nás nemá obdobu, a diváci sa rozhodne majú na čo tešiť. V súčasnej chvíli budujeme v novej centrále v Prahe jedno z najmodernejších štúdií a redakčných zázemí v Európe. Popri spravodajstve ponúkneme aj pestrú ponuku tematických relácií. Vznikne tiež nová on-line platforma s kvalitným obsahom,“ uviedol generálny riaditeľ Primy Marek Singer.

CNN International Commercial (CNNIC) je zodpovedné za obchodnú činnosť spoločnosti CNN mimo USA. Zastrešuje všetky obchodné aktivity pre značky, ako sú CNN International, CNN en Español, CNN Arabic, CNN Style, CNN Business a Great Big Story. Do ich aktivít spadá predaj reklamy, sponzoring, rozvoj komerčného obsahu, predaj obsahu, licencovanie značiek, distribúcia a operácie mimo USA, rozvoj podnikania a marketingové služby. CNNIC je lídrom v oblasti medzinárodného predaja reklamy aj jej využitia.

„Spojením medzinárodnej expertízy, šírka pokrytia a kvalita obsahu zo strany CNN s hlbokou znalosťou českého prostredia a lokálnych otázok zo strany spravodajstva skupiny Prima vznikne atraktívny programový obsah, ktorý vo výsledku ponúkne unikátne spojenie domáceho a medzinárodného spravodajstva,“ uviedol riaditeľ divízie obsahu a licencií CNN International Commercial Roland Nikolaou.

Prima bola založená v roku 1993 ako prvá česká komerčná televízna stanica. Spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje vysielanie ôsmich televíznych kanálov s celkovou sledovanosťou cez 20 percent a šiestich rozhlasových staníc. Má široké portfólio webov a tlačených magazínov, patrí medzi českých lídrov na poli HbbTV. Nová stanica bude priamym konkurentom verejnoprávnej ČT24, dostupnosť na Slovensku ešte nie je známa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #CNN #oseriáloch