Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zlo sa opäť driape k nám! Jeden z najlepších seriálov súčasnosti sa vracia

Predpovede o tom, že tento rok bude pre seriálových fanúšikov žatvou sa začínajú potvrdzovať. Kým zimné mesiace boli v znamení útlmu, s príchodom jari, televízie a streamovacie spoločnosti začínajú plniť svoje sľuby a budú postupne uvoľnovať nové série svojich hitov. Nezaostáva ani Netflix, ktorý predstavil tretiu sériu Stranger Things.

21.03.2019 07:00
stranger things, Foto:
Tretia séria nesie podtitul - Jedno leto môže zmeniť všetko - a tvorcovia potvrdili mnohé prekvapenia a šokujúce zvraty.
debata (3)

Tento sci-fi seriál sa stal kultom už po prvej sérii, ktorá mala premiéru ešte v roku 2016. Tvorcovia bratia Dufferovci priniesli neobyčajný a prepracovaný retro seriál o partii nerozlučných kamarátov, ktorí spravia čokoľvek, aby zachránili svojho strateného člena. Druhá séria sa predstavila ešte na jeseň 2017, čakanie na pokračovanie bolo ťažkou skúškou pre každého fanúšika, podobne ako pri Hre o tróny z dielne HBO.

Netflix razí pravidlo, že na kvalitné programy si treba počkať a dáva tvorcom dostatok času na prípravu seriálov, aby s pribúdajúcimi sezónami stúpala aj kvalita. To je aj dôvod, prečo rok 2018 bol ochudobnený o Stranger Things. Pravdou je aj fakt, že mladí herci sú veľmi žiadaní a postupne rozbiehajú svoje kariéry a ich rozvrh sa začína plniť. Preto aj samotné nakrúcanie bolo pomerne dlhé a postupné.

Tvorcovia zároveň žiadali kreatívnu slobodu, aby nové epizódy predčili aj predchádzajúce série. Aj preto sa čoraz častejšie hovorí o tom, že prípadna štvrtá séria by bola posledná. Nikto totiž nechce, aby kvalita klesala a z pohľadu producentov by bolo absurdné, aby sa zápletky s netvormi z inej dimenzii dookola opakovali. Navyše detskí herci rýchlo rastú a aj preto tretia séria už o nich hovorí ako mladých teenageroch a dej sa posunie na leto 1985.

Premiéra je stanovená na 4. júla, takže toto leto bude neobyčajné. Diváci sa dočkajú „chrumkavej“ premiéry namiesto nudných letných repríz. Premiéra nie je stanovená náhodne, samotný dej bude hovoriť o lete 1985. Hlavní hrdinovia už budú riešiť dospelejšie témy, ale najmä do nášho sveta sa bude drať nové zlo, ešte nebezpečnejšie ako v minulosti.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Stranger Things #oseriáloch