Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kultoví Priatelia sa nikdy nevrátia! Tie časy sú dávno preč

Ani po 15 rokoch od skončenia obľúbeného sitkomu neútichajú požiadavky divákov, aby sa šestica nerozlučných priateľov ešte raz stretla vo svojich bytoch. Hlasy sú o to silnejšie, že posledné roky v televíziách rezonuje trend revivalov, čiže návrat skončených seriálov.

26.03.2019 07:00
Priatelia, friends, aniston, cox, kudrow,... Foto:
Svet by sa mal zmieriť, že nikdy neuvidí pokračovanie Priateľov.
debata (1)

Rachel, Monica, Phoebe, Joe, Chandler a Ross svoje príbehy povedali počas desiatich sezón a v 236 epizódach. Čas od času sa vynorili dohady o tom, že by sa mohlo objaviť filmové pokračovanie, podobne ako to bolo pri Sexe v meste, prípadne limitovaná miniséria. Niekedy to vyzeralo ozaj nádejne, vždy to však zlyhalo na neochote z niektorých predstaviteľov a striedavo všetci menili názory, nikdy nenastala situácia, keď by boli všetci za.

Televízia NBC, ktorá pôvodne seriál vysielala by chňapla po možnom pokračovaní a bola by ochotná financovať astronomicky veľké finančné požiadavky hercov. Bol to práve seriál Priatelia, ktorý bol v tomto smere priekopníkom. Počas posledných sezón, keď sitkokm zažíval najväčšiu slávu, tak herci dostávali ako prví miliónové honoráre za ochotu nakrúcať nové série. Až v roku 2004 padlo definitívne rozhodnutie ukončiť nakrúcanie po desiatich rokoch.

Odvtedy sa seriál celosvetovo neustále reprízuje a stále dosahuje obrovský úspech. Dôkazom je aj Netflix, ktorý má pod svojimi krídlami všetky série a za Priateľov platí stovky miliónov dolárov, aby si zachoval exkluzivitu.

Pred pár dňami sa k téme možného návratu seriál vyjadrila aj jedna z autoriek seriál – Marta Kauffman. Tá však poriadne schladila nádeje skalných fanúšikov. Podľa nej sa seriál nikdy nevráti a povedal aj prečo.

Podľa jej slove je viacero dôvodov, prečo sa nikdy nepustila do písania možného pokračovania. Avšak jeden je kľúčový. „Seriál je období v živote, keď vašou rodinou sú priatelia. Tento čas už dávno pominul. Aj keby sme dali všetkých hercov späť dokopy, srdce seriálu je dávno preč,“ narovinu povedala Kauffman. Druhým dôvodom pre ňu je aj fakt, že Priateľov stále sledujú milióny divákov a neustále zasahuje nové generácie. Návrat by mohol veľkým sklamaním a do toho sa nikto nechce púšťať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Aniston #Courteney Cox #priatelia #Lisa Kudrow #Matthew Perry #Matt LeBlanc #David Schwimmer #oseriáloch