Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Posledná séria Hry o tróny sa ani nezačala a už láme rekordy

Do premiéry poslednej série zostávajú už len štyri týždne, napätie a zvedavosť poriadne graduje. Nedávno zverejnený trailer zlomil rekordy sledovanosti.

17.03.2019 07:00
debata
Cersei Lannister (Lena Headey) v 8. sérii Hry o... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, cersei, Cersei Lannister (Lena Headey) v 8. sérii Hry o tróny.

Na plnohodnotnú upútavku si museli nedočkaví fanúšikovia počkať poriadne dlho. HBO otáľalo so zverejnením takmer pol roka po skončení nakrúcania. Medzitým ponúkalo len niekoľkosekundové scény, ktoré spôsobili rovnaký ošiaľ ako dvojminútové promo zverejnené začiatkom marca.

Televízia viackrát potvrdila zvesti, že pracuje na klasickej upútavke, no dávala si s ňou poriadne načas. Vybičované emócie zo strany divákov spôsobili to, že Hra o tróny zlomila ďalší rekord. Tentorkát v sledovanosti traileru k poslednej sérii.

Trailer HBO zverejnilo presne 5. marca o 17.00 nášho času a v priebehu jedného týždňa bolo pustené viac ako 81 miliónov krát za 24 hodín, po zrátaní všetkých jeho jazykových variácií a online platforiem. Na Youtube si trailer pustilo viac ako 42 miliónov užívateľov. Prvý pohľad na záver Hry o tróny sa stal najsledovanejším trailerom v histórii HBO. Seriál je nespochybniteľný fenomén, ktorý púta pozornosť ešte pred samotnou premiérou.

Postavy z 8. série Hry o tróny Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Varys (Conleth Hill) v 8. sérii Hry o tróny.

Pre porovnanie. Trailer k predposlednej sezóne, ktorá bola vysielaná v lete 2017, zhliadlo 61 miliónov užívateľov. Posledný boj o Železný trón teda prekonal všetky očakávanie a nechal ďaleko za sebou aj predchádzajúce sé­rie.

Dá sa očakávať, že rekordy v sledovanosti budú lámať aj jednotlivé epizódy. Už siedma séria spôsobila ošiaľ. Televízia musela čeliť hackerským útokom a úniku až dvoch epizód z celkových siedmich. Posledné príbehy budú ešte pod väčším tlakom, nielen zo strany pirátov.

Prvú epizódu siedmej série sledovalo viac ako 10 miliónov divákov, už táto cifra sa stala novým rekordom. Ostatných šesť sezón nedosiahlo podobné číslo. Napokon finále predposlednej série si pustilo viac ako 12 miliónov divákov a práve táto časť drží doterajšiu najvyššiu sledovanosť.

Všetkým je jasné, že posledná šestica epizód s ľahkosťou prekoná aj tieto hodnoty. Posledný boj o Západozem sa začína 14. apríla.

Hra o tróny - záverečná 8. séria Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Gwendoline Christie ako Brienne z Tarthu v 8....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch