Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Po smrti Dylana chcú Slováci späť Beverly Hills. Televízie majú jasný odkaz

Od smrti herca Lukea Perryho alias Dylana z Beverly Hills 90210 ubehol takmer týždeň a emócie stále neutíchajú. Za hercom smútia nielen bývalí, ale aj súčasní hereckí kolegovia. O to smutnejšie jeho náhly odchod vyznieva, keď Perry mal ešte veľa plánov.

11.03.2019 07:00
beverly hills, beverly hills 90210, Foto:
Kultový seriál sa vráti už v lete s novými epizódami. Slovenskí diváci môžu zabudnúť na reprízy pôvodného seriálu.
debata (8)

Bol súčasťou seriálu Riverdale, počas ktorého nakrúcania utrpel rozsiahlu mŕtvicu. Práve jej následky sa mu stali osudné. Tvorcovia pozastavili, nakrátko, nakrúcanie, aby si svojho kolegu uctili a scenáristi narýchlo upravili príbeh. Aktuálna tretia séria má totiž pred sebou už iba niekoľko týždňov nakrúcania, kým padne jej posledná klapka.

Vzápätí mal Perry naskočiť do rozbehnutého návratu Beverly Hills 90210. Šesťdielna miniséria má naplánovanú premiéru už v lete a herec potvrdil, že má ambíciu byť súčasťou čo najväčšieho počtu epizód.

Všetko prekazil jeho nečakaný a smutný odchod a tak aj tvorcovia kultového seriálu musia meniť pripravené plány. Beverly Hills bez Dylana už nebude nikdy také ako predtým. Krátko po jeho smrti oznámila herečka Shannen Doherty (Brenda), že odmietla svoju účasť v tomto projekte, hoci prvotné plány o jej neúčasti hovorili jasne.

Seriál Beverly Hills má bohatú tradíciu aj na Slovensku. Kto by si nepamätal víkendové podvečery, keď k obrazovkám sadali celé rodiny a úpenlivo sledovali osudy a peripetie partičky mladých ľudí v ich dokonalom svete a na dokonalej adrese. Neskôr sa pridal aj seriál Melrose Place a vznikol silný tandem, na ktorom vyrástla nejedna generácia divákov.

Pochopiteľne sa v posledných dňoch objavili oprávnené požiadavky zo strany divákov, ktorého volali po repríze aspoň Beverly Hills. Je pravdou, že za poslednú dekádu sa nikde neobjavil a aj slovenské televízie sa sústredili na vysielanie iných typov programov.

Televízia Markíza, ale aj Jojka však slovenským divákom jasne odkazujú. Na reprízu Beverly Hills 90210 môžu zabudnúť a ani jeden komerčný hráč nemá v pláne vrátiť tento seriál na obrazovky. Je to podobná situácia ako pri legendárnych sitkomoch. Keď sa na jeseň vrátila Murphy Brownová, slovenskí fanúšikovia žiadali jej reprízu a rovno s ňou boli zvedaví, aká je situácia aj s inými komediálnymi seriálmi, ktoré na prelome tisícročí kraľovali obrazovkám.

Vtedy stanovisko televízií bolo rovnaké. Vzhľadom na to, že vtedajšie programy boli produkované inou technológiou a súčasná digitálna má omnoho výraznejšie nároky na kvalitu obrazu, nie je možné, aby sa tieto reprízy objavili.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Luke Perry #oseriáloch #Beverly Hills 90210