Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najprv dračica v Sexe v meste, potom babička. Čo si zahrá Kim Cattrall teraz?

Anglicko-kanadská herečka Kim Cattrall si zahrá v pilotnom filme pripravovaného dramatického seriálu Filthy Rich. Projekt, ktorý je inšpirovaný rovnomenným novozélandským seriálom, vznikne pod taktovkou spoločností Imagine Television a 20th Century Fox TV. Jeho tvorcom bude režisér a scenárista Tate Taylor, ktorý má na konte napríklad snímku Farba citov.

08.03.2019 07:00
kim cattrall, tell me a story, nerozprávky, Foto:
Herečka Kim Cattrall sa naplno vracia do sveta seriálov a chce zabudnúť na Sex v meste.
debata

Dramédia s prvkami soap opery sa bude odohrávať na juhu USA a rozvíjať sa bude okolo dvoch silných, bystrých žien, ktoré urobia všetko pre to, aby ochránili svojich milovaných a dostali, čo im náleží. Keď zámožný výkonný riaditeľ kresťanskej televíznej siete zomrie pri leteckom nešťastí, jeho manželka a dospelé deti zistia, že má aj nevlastné deti, ktoré tiež zahrnul do svojej poslednej vôle.

Keď sa ich čerstvá vdova pokúsi vyplatiť, zistí, že oni majú úplne iné plány a chcú zostať v meste a stať sa súčasťou rodinného impéria. Šesťdesiatdvaročná Cattrall stvárni práve zmienenú vdovu Margaret Monroe – hviezdu populárnej lifestylovej televíznej šou, ktorá s manželom založila spomínanú konzervatívnu televíznu sieť.

Nedávno sa objavila v psychologickom thrilleri s názvom Tell Me a Story (Nerozprávky), od tvorcu Upírskych denníkov. Tento desaťdielny seriál prilákal veľa notoricky známych seriálových tvárí, ktoré sa predstavili v diametrálne odlišných polohách, na aké boli diváci zvyknutí.

Seriál bol založený na troch klasických rozprávkach, no nešlo o žiadny program pre deti. Tvorcovia stavili na tvrdý slovník, násilie a žiadny happy end. Tento rok na jeseň by sa mala objaviť druhá séria, avšak už s novými postavami a príbehmi.

Kim Cattrall vo filme debutovala v roku 1975 snímkou Rosebud. Neskôr si zahrala v tituloch ako Columbo: Ako vytočiť vraždu (1978), Policajná akadémia (1984), Senzi finta (1985), Veľké problémy v Malej Číne (1986) a ďalších.

Svetoznámou sa stala vďaka seriálu Sex v meste (1998 – 2004) a celovečerným filmom Sex v meste (2008) a Sex v meste 2 (2010). Za stvárnenie Samanthy Jones ju päťkrát nominovali na Primetime Emmy a štyrikrát na Zlatý Glóbus, pričom jednu glóbusovú nomináciu premenila na víťazstvo.

Herečka sa dlhšej odmlke sa naplno vracia do sveta seriálov. Ešte nedávno sa špekulovalo o tom, že by malo vzniknúť tretie pokračovanie Sexu v meste. Práve všetky nádeje stroskotali na herečkinej neochote poslednýkrát stvárniť Samanthu. Zároveň sa prevalili poriadne turbulentné vzťahy so Sarah Jessicou Parker.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sex v meste #Kim Cattrall #oseriáloch #Tell Me a Story