Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Problém s Hrou o tróny? Výroba nového spin-off seriálu sa zadrháva!

Aj keď už o pár týždňov vtrhne na obrazovky posledná séria Hry o tróny, diváci v najbližších rokoch o túto značku rozhodne neprídu! Televízia HBO si je dobre vedomá sily, ktorú Hra o tróny so sebou prináša a preto už niekoľko mesiacov intenzívne pripravuje prvý spin-off seriál.

24.02.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, 8 séria, posledná... Foto:
Lena Headey ako Cersei Lannister v 8. sérii Hry o tróny.
debata

O novinke s pracovným názvom The Long Night sme už niekoľkokrát informovali, teraz sa však zdá, že prichádzajú prvé problémy v inak sebavedomom projekte. Cesta k vzniku nového seriálu s úplne novým príbehom, ktorý nebude mať nič spoločné s pôvodným seriálom bola poriadne dlhá. HBO si je vedomé faktu, že nový nástupnícky seriál musí byť minimálne kvalitatívne na rovnakej úrovni ako jeho predchodca.

Diváci sú v tomto smere nároční a neodpustili by ani malé zakopnutie. Preto pracovalo až päť scenáristických tímom na rozdielnych námetov a z nich si televízia vyberala, nateraz, jedného víťaza. Pričom sa nevylučuje, že časom siahne aj po inom námete a na obrazovky sa dostane viac spin-off seriálov. Prím teda drží námet, na ktorom sa podieľal sám George R.R. Martin a dej zavedie divákov o tisícročia pred udalosti pôvodného seriálu.

Zlaté časy Západozeme končia a prichádza prvá zima. Fanúšikovia sa môžu tešiť na pád rodov, samozrejme intrigy, vraždy, zrady, ale aj nádej. Kraľovať bude všetkému prvý príchod zimy, bielych chodcov a samozrejme desivého Nočného kráľa.

Už je známe aj kompletné obsadenie. Opäť je to mix známejších tvárí a nádejných talentov, z ktorých sa môžu stať megahviezdy. Nikto si nedovolí pripustiť, že by tento projekt zlyhal. Aj keď…

Hra o tróny - záverečná 8. séria Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Gwendoline Christie ako Brienne z Tarthu v 8....

Nakrúcanie sa opäť odložilo. Pôvodné plány hovorili o tom, že kamery sa rozbehnú ešte na jeseň minulého roka, krátko po skončení produkcie ôsmej série. Lenže tento termín padol, tvorcovia potrebovali viac času na prípravu a výber hercov. Tiež sa hľadali vhodné a najmä neopozerané lokácie, ktoré sa stanú novým domovom pre nový seriál.

Nový seriál musí a bude vyzerať inak. Nemôže sa stať, že bude nakrúcať na rovnakých miestach, kde už predtým účinkovali iné postavy. Navyše spomínaný niekoľkotisícročný časový rozdiel medzi oboma seriálmi musí priniesť nové pohľady.

Druhý termín hovoril o jarnej prvej klapke. Na veľké prekvapenie, aj z neho vzišlo, keď HBO avizovalo štart poslednej série Hry o tróny na 14. apríl a všetka pozornosť bude venovaná úspešnému vyprevadeniu seriálu. Finále je naplánované na 19. mája.

Hovorí sa do tretice všetko dobré. Snáď to bude platiť aj pri pokračovateľovi celej ságy. Tvorcovia deklarujú, že majú všetko pripravené. Herci majú podpísané zmluvy, scenár je hotový, miesta nakrúcania tiež. Prvá klapka sa aktuálne očakáva v lete. Treba pripomenúť, že nakrúcať sa bude len pilotná epizóda. Až následne sa bude HBO rozhodovať, či dá tomuto projektu zelenú a dá prostriedky na celú prvú sériu.

Všetci však očakávajú, že zlyhanie nenastane. V roku 2020 musí byť na obrazovkách spin-off seriál, dlhšia prestávka by mohla znamenať katastrofu. Diváci by „vychladli“, navyše budúci rok sa má predstaviť seriálová variácia Pána Prsteňov, priamej konkurencie.

Prvotné zadrhávanie produkcie nemusí znamenať problém. Keďže ide o čerstvý projekt, je len dobré, že tvorcovia si dávajú načas a chcú mať všetko pripravené. Ďalšie zdržania by už mohli znamenať reálne problémy a to si HBO nemôže dovoliť.

VIDEO: Pozrite si video s herečkou Dominikou Morávkovou, ktorá prezradila viac o Autoškole
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch #The Long Night