Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svet netrpezlivo čaká na Hru o tróny. Uvažovalo sa o ďalšom šokujúcom kroku

Do premiéry ôsmej série Hry o tróny nezostávajú ani dva mesiace a fanúšikovia márne čakajú na plnohodnotný trailer. HBO si dáva načas. Keby záležalo na tvorcoch, tak by upútavka na poslednú kapitolu ani nevznikla. Porušili by všetky televízne zvyky, aspoň by sa vybičovala zvedavosť na maximum.

17.02.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, emilia clarke,... Foto:
Emilia Clarke a Kit Harrington ako Daenerys Targaryen a Jon Sneh v 8. sérii Hry o tróny.
debata

Keď sa v auguste 2017 končila siedma séria, tak ešte dlhé mesiace fanúšikmi lomcovali emócie a dojmy najmä z šokujúceho finále. Rok 2018 bol v znamení veľkého trápenia, keď sa všetci museli zmieriť s faktom, že HBO poslednú sériu neuvedie a pozornosť sa sústredila na megalomaské nakrúcanie, z ktorého pravidelne presakovali amatérske fotky. S koncom minulého roka začalo napätie stúpať.

HBO veľmi pomaly, ale iste vypúšťalo malé čriepky z poslednej šestky epizód. Avšak oficiálne informácie vychádzajú veľmi prefíkane. V podstate ani niekoľko týždňov do premiéry sa o ôsmej sérii toho veľa nevie. Vo vzduchu visia len nepotvrdené špekulácie o možnom vývoji deja, dĺžke jednotlivých epizód a osude jednotlivých postáv.

Televízia postupne zverejnila len krátke teasery, ktoré opäť iba naznačili posun v deji, čerešničkou na torte však boli, pred časom, zverejnené oficiálne promo fotky k ôsmej sérii.

Hra o tróny - záverečná 8. séria Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Gwendoline Christie ako Brienne z Tarthu v 8....

Do kompletnej skladačky chýba plnohodnotný trailer, ktorý je v súčasnosti zrejme tým najočakávanejším elementom pred celou premiérou. V tomto smere sa vyjadrili samotní tvorcovia seriálu, ktorí sa podelili o zaujímavé, ale šokujúce úvahy.

Keby záležalo na nich, tak plnohodnotný trailer by nikdy nevznikol. Darilo sa im takmer dva roky udržať tie najväčšie tajomstvá konca seriálu pred svetom a v tejto atmosfére by radi pokračovali. Efekt by bol jasný. Zvedavosť celého sveta by bola vybičovaná do krajnosti.

Každopádne potvrdili, že trend televíznej zábavy je iný a už niekoľko týždňov pracujú na epickej ukážke, ktorá bude vrcholom celej reklamnej kampane. Potom sa bude už len čakať na 14. apríl, keď sa na obrazovkách objaví prvá epizóda.

Otázne je, kedy sa objaví. HBO je už legendárne tým, že pri Hre o tróny sa rado hrá s dátumami. Nič však nie je oficiálne potvrdené a tak fanúšikom krvavej drámy nezostáva nič iné, len trpezlivo čakať. To im ide najlepšie, už pretrpeli takmer dva roky čakania, pár týždňov navyše ich nezabije.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch