Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Amerika, zobuď sa! Si na prahu náboženskej vojny, hlási Príbeh služobníčky

Nedeľný Super Bowl priniesol pre seriálových fanúšikov, okrem Hry o tróny, aj prvú ochutnávku z tretej série Príbehu služobníčky (The Handmaid's Tale). Nová séria bude desivá!

06.02.2019 07:00
príbeh služobníčky, the handmaids tale, Foto:
Tretia séria Príbehu služobníčky sľubuje počiatok revolúcie voči náboženskej tyranii.
debata (5)

Streamovacia spoločnosť Hulu, ktorá má seriál pod palcom uvalila na najnovšiu sériu prísne informačné embargo. Nie je sa čo čudovať, keďže Príbeh služobnice je jednotkou v sledovanosti a zbiera jednu prestížnu cenu za druhou. Navyše minuloročné finále druhej série mimoriadne šokovalo svojou brutalitou a záverečným zvratom a je prirodzené, že stanica chce vybičovať zvedavosť divákov na maximum.

O to väčšie bolo prekvapenie, keď sa objavilo prvé promo počas Super Bowlu. Najsledovanejšia športová udalosť roka bola ideálnym spôsobom, ako obariť divákov poriadne temnou a beznádejnou ochutnávkou z tretej série. Seriál sa vyznačuje mimoriadnou brutalitou, chladnokrvnosťou a šokujúcim príbehom a náboženskej totalite v zničených USA.

Druhá séria sa končila kontroverzným a poriadne frustrujúcim zvratom, keď sa hlavná hrdinka June rozhodla vrátiť sa do Gileádu a zachrániť svoju prvorodenú dcéru, zatiaľ čo svoje druhé dieťa sa jej podarilo prepašovať do Kanady – slobodného sveta. Jedinečnú príležitosť, ako sa zachrániť teda nevyužila.

Tretia séria síce nemá ešte oficiálny dátum štartu, dá sa však očakávať, že rovnako ako predchádzajúce dve sezóny, tak aj tretia sa objaví už v apríli. Všetko nasvedčuje tomu, že June bude rozbuškou pre vznikajúce nepokoje. Jej návrat do tyranie zmení jej prefíkaný prístup, ako prežiť. Z navonok poslušnej služobnice sa stane rebelka.

Od januára seriál vysiela aj verejnoprávna Dvojka, vždy v sobotu o 22:00. Premiérové epizódy sú na Slovensku dostupné krátko po americkej premiére na HBO GO. Ani tento rok to nebude inak.

Mal Tomáš Maštalír strach pri nakrúcaní Trhliny? Čo ho desilo? Pozrite si exkluzívne video na TV Pravda!

Video

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Elizabeth Moss #HBO Go #Príbeh služobníčky #oseriáloch #The Handmaid´s Tale #Hulu